Presedintele Basescu a promulgat initiativa legislativa privind desecretizarea contractelor de achizitii publice propusa de senatorul PD Marius Marinescu. Acesta afirma ca secretizarea acestor contracte a favorizat derularea marilor acte de coruptie.
"Sa nu uitam ca secretizarea contractelor de achizitii publice a favorizat derularea marilor acte de coruptie, 'aranjarea' licitatiilor pe bani publici devenind, in cele mai multe cazuri, o practica , o 'lege nescrisa', o bariera in calea intreprinzatorilor onesti, dar neimplicati in grupuri de interese. Asteptata de 16 ani, desecretizarea acestor contracte prin care se dirijeaza fonduri substantiale de la bugetul de stat va permite publicului larg sa cunoasca beneficiarii licitatiilor, cesiunilor, privatizarilor s.a.m.d., ce firme incheie contracte cu statul si cine se afla in spatele lor", ex-plica Marinescu beneficiile acestei legi.
"Am satisfactia ca ideea si necesitatea desecretizarii contractelor de achizitii publice, pentru asigurarea unui grad cat mai mare de transparenta a activitatii autoritatilor contractante in desfasurarea licitatiilor, au devenit realitate. Aceasta lege poate fi considerata o veritabila lovitura data coruptiei generalizate", conchide Marius Marinescu. (D.G.)