Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa amane pentru saptamana viitoare dezbaterea in plen a proiectului de lege privind Agentia Nationala pentru Integritate (ANI), pe motiv ca raportul Comisiei juridice a fost distribuit prea tarziu.
Proiectul ar fi trebuit sa fie discutat astazi in plen. Liderii grupurilor parlamentare au invocat Regulamentul Camerei, care prevede ca rapoartele trebuie distribuite cu trei zile inainte de dezbaterea lor in plen. Secretarul Camerei Deputatilor, pesedistul Ioan Munteanu, a apreciat ca prezenta deputatilor in ziua de luni, cand se va dezbate proiectul de lege privind ANI, va fi mai buna decat la sfarsitul saptamanii. "Este mai bine ca proiectul se va dezbate saptamana viitoare, luni. Pentru ca e mai buna prezenta luni decat joi", a explicat Munteanu.
Proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate de control a averilor demnitarilor este considerat prioritate legislativa pentru integrarea europeana si a fost depus de Guvern, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, la Camera Deputatilor. Proiectul a fost modificat substantial de Comisia juridica a Camerei Deputatilor, prin votul PC, PRM, PSD, PNL si al UDMR, spre nemultumirea ministrului Justitiei, Monica Macovei. (N.N.)