Site-ul www.psd-sector2.ro informeaza: Basescu nu a inteles nimic

Prima declaratie facuta de Basescu la Cotroceni dupa revenirea sa ne arata ca n-a inteles nimic sau nu-i pasa de vointa unei majoritati covarsitoare a cetatenilor romani.
Nu are intentia nici sa demisioneze, asa cum ar fi facut-o orice politician onorabil din Uniunea Europeana, cand 85% dintre votanti s-au pronuntat impotriva sa, nici sa schimbe ceva din atitudinea sa aroganta, agresiva, dispretuitoare si, mai ales, impotriva prevederilor constitutionale. Obisnuit ca pe vremea cand marioneta sa preferata, Emil Boc, era premier, ne-a indrugat verzi si uscate despre masuri si decizii economice pe care la va discuta cu Barroso, dar care sunt de competenta Guvernului si nu a Presedintelui. Cei de la Bruxelles n-au decat sa-l invite si sa discute cu Basescu orice doresc, pot chiar sa isi inchipuie ca au luat impreuna niste decizii. Problema lor e ca Basescu nu mai conteaza ca decident politic. Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei si administratiile locale sunt autoritatile publice decizionale. Basescu mai poate face putin "joc de glezne" cu Parchetul, DNA, sau serviciile subordonate. Izolat la Cotroceni si fara atributii constitutionale, orice intelegere facuta cu el e lipsita de consistenta si fara urmari practice, concrete.
"E o tragedie daca nu intram in zona 'euro'", mai spunea Basescu. Mai degraba e o tragedie daca Basescu va ramane presedinte inca 2 ani, iar domnia sa ar putea sa ne scuteasca de prelungirea suferintei. Dupa ce ne-a amagit cu puterile lui supranaturale de a invinge criza economica, acum, onor, dom’ presedinte a spus ca politicienii nu pot face nimic in fata globalizarii. Globalizarea are partile ei bune, dar provoaca si suferinte. Tocmai acesta e rolul politicienilor responsabili si competenti, sa nu lase lucrurile in voia lor, sa intervina in folosul cetatenilor pe care ii conduc. Nu e o noutate ca Basescu nu e nici competent, nici responsabil, ci mai degraba indolent fata de romani. Practic, el a recunoscut ca ia salariul degeaba si ca nu trebuie sa ne asteptam la mare lucru din partea sa. Stiam mai demult ca, exceptand incurajarea hotiei, nepotismului si coruptiei din imediata sa vecinatate, exceptand jocurile murdare impotriva adversarilor politici, nu avem a ne astepta la nimic bun din partea presedintelui demis "de facto" la Referendum.
Raspunzand unei intrebari, Basescu spunea ca la 61 de ani n-are de gand sa schimbe ceva in comportamentul sau. In traducere libera: Basescu n-a inteles nimic din rezultatul Referendumului.

Sursa: www.psd-sector2.ro