Daca Ilie Bolojan a confirmat asteptarile, Radu Tarle a fost surpriza placuta

Sediul PNL Bihor gazduit ieri o conferinta de presa la care a participat alaturi de presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa si de vicepresedintele Valeriu Boeriu si secretarul de stat din Ministerul Internelor si Reformei Administratiei Paul Victor Dobre.

Cu acest prilej reprezentantul PNL in MIRA a declarat ca este placut surprins de rezultatele obtinute de liberali la alegerile locale din Bihor, surpriza fiind si pentru conducerea centrala a PNL. "Am avut un reprezentant foarte bun pentru municipiul Oradea, pe Ilie Bolojan, caruia i-am cunoscut rezultatele de prefect si de secretar de stat, si cred ca oradenii au facut o alegere foarte buna. Ne-am bucurat si pentru castigarea de catre Radu Tirle a presedintiei CJ, care a fost o surpriza, dar se vede ca munca desfasurata de atatia ani de Cornel Popa si filiala judeteana a dat roade" a declarat Dobre.
Referitor la alegerile din toamna acestui an, secretarul de stat s-a aratat convins ca PNL isi mentine un trend crescator, care se datoreaza, in opinia sa si celor patru ani de guvernare. "In cei patru ani de guvernare, ne-am indeplinit promisiunile facute, am marit pensiile si salariile, am acordat ajutoare sociale, iar la tara ajutoare pentru incalzire, am inregistrat o dezvoltarea economica, asta desi in ultimul an guvernul conduce in conditii dificile. Sunt convins ca romanii traiesc mai bine ca si in 2004, totusi nu atat cat ne-am dori" a mai reprezentantul PNL din MIRA.
Cat priveste pregatirile liberalilor bihoreni pentru alegerile parlamentare, presedintele PNL Bihor Cornel Popa a declarat ca in cel mult 10 zile, se vor sti si candidatii PNL Bihor pentru functiile de deputat si senator, el precizand ca sunt colegii in care exista o competitie interna intre liberalii care isi doresc sa candideze. "Dorim ca cel putin sa conservam rezultatul de la alegerile locale si sa obtinem trei deputati si un senator" a mentionat Popa.
Cat priveste acuzele venite din partea PSD si PDL referitoare la impartirea colegiilor uninominale din Bihor in favoarea PNL si UDMR, vicepresedintele PNL Bihor Valeriu Boeriu sustine ca in judet situatie este echilibrata, din cele sase colegii in doua sunt mai multi primari liberali, in alte doua primarii UDMR, iar in alte doua predomina primarii PD-L. "Cred ca acuzatiile sunt total nefondate" a declarat Boeriu.