Simpatizantii liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, ce doreau sa sustina lansarea candidaturii sale la alegerile prezidentiale, nu au fost lasati sa intre in sala Teatrului Odeon, unde facusera repetitii timp de cateva zile.
Vicepresedintele PRM si directorul de campanie a lui Vadim, Marius Marinescu, a spus ca PRM avea contract cu Teatrul Odeon, dar ca directorul institutiei le-a transmis ca nu se poate face lansarea.
"Am aflat, nu s-a comunicat ca nu mai avem voie sa facem lansarea. Nu ne-a spus absolut niciun motiv. Sigur ca avem un contract. Se pare ca a primit dispozitie de la Traian Basescu sa ne interzica sa facem lansarea presedintelui Corneliu Vadim Tudor", a spus Marinescu.
Directorul Teatrului Odeon, Dorina Lazar a afirmat insa ca nu exista niciun contract intre PRM si Teatru Odeon. Ea a mai precizat ca la institutia pe care o conduce sunt programate astazi activitati artistice. Totodata, Lazar a mai afirmat ca nu a primit dispozitie de la Traian Basescu sau de la PD-L sa interzica lansarea candidaturii lui Vadim.
"Nu am primit dispozitie de la nimeni. Presedintele Traian Basescu nici nu stie de existenta mea. Eu sunt un director ca toti altii din tara asta, a afirmat directorul Teatrului. Dar nu puteam sa las peste o mie de oameni sa intre intr-o sala unde sunt doar 300 de locuri".