Deputatul Claudiu Pop este sigur de reusita partidului pe care il conduce la alegerile parlamentare, declarand ca lista propusa de PSD este "beton". Aceasta cu atat mai mult cu cat echipei social-democrate i s-a alaturat si Ioan Mintas, omul care detine una dintre cele mai profitabile firme de constructii din Oradea.
Semnale in ceea ce priveste reprimirea patronului firmei CIAC in PSD au aparut inca de la actiunea de strangere de fonduri pentru copiii sinistrati din Moldova, cand firma condusa de Ioan Mintas a pus la dispozitia PSD o hala pentru depozitarea ajutoarelor. "Domnul Mintas a depus o cerere pentru a se rediscuta situatia sa. Si-a exprimat regretul pentru actiunea din decembrie cand decizia dumnealui nu a fost in concordanta cu cea a partidului. A fost o discutie barbateasca si am hotarit sa-l reprimim in randurile partidului nostru, fiind convinsi ca ce s-a intamplat atunci cu el nu se va mai intampla cu niciun alt membru al PSD", a declarat Claudiu Pop, presedintele interimar al PSD Bihor.
Ioan Mintas, presedintele Consiliului Local al Institutiilor Mici si Mijlocii Bihor, a fost exclus din partid, impreuna cu Silvia Suciu, anul trecut in decembrie, cand din postura de consilier local a votat pentru Mihai Groza si nu pentru Bíró Rozália, asa cum hotarise PSD Bihor.
Mai secretosi decat SRI
In ceea ce priveste candidatii PSD pentru parlament, Claudiu Pop s-a dovedit a fi foarte secretos, pronuntand doar cateva nume aflate pe lista cu viitori posibili parlamentari care va fi evaluata de cei 21 de membri ai biroului desemnat de PSD Bucuresti. Printre acestia se numara Vasile Bara si Doina Corb, organizatia de femei a PSD dorind sa o invite si pe profesoara Floare Chipea. "Am organizat cateva intalniri pentru fiecare colegiu in parte si am discutat problemele si propunerile colegilor nostri. Aproape toti membrii nostri au fost de acord ca este nevoie de liniste in PSD inainte de alegeri. Avem o lista de candidati foarte buna, am primit deja 10 dosare de candidatura, urmand ca pana maine (n.r. - astazi) sa primim inca cinci-sase. Vom fi nevoiti sa taiem unele nume de pe lista, dar vom vedea care dintre candidatii nostri are mai multe sanse in functie de colegii si apoi vom hotari. Privind colaborarea cu Partidul Conservator, va pot spune ca vom avea o intalnire la sfarsitul acestei saptamani si vom vedea la ce rezultat vom ajunge", a declarat deputatul Claudiu Pop.