Kelemen Hunor a declarat astazi ca e "incalificabila" pozitia Institutului de Politici Publice (IPP) fata de participarea lui la dezbaterea dintre candidati si afirma ca daca Basescu, Antonescu sau Geoana nu vor sa auda mesajul comunitatii maghiare, sa spuna acest lucru.
Daca este organizata o dezbatere, este normal ca si candidatul UDMR sa fie invitat. Acesta este mesajul transmis de Kelemen Hunor organizatorilor dezbaterii electorale, de astazi, din Parlament", a declarat, vineri, la Sfantu-Gheorghe, ca ar fi un lucru absolut normal si firesc ca daca se organizeaza o dezbatere sa fie prezent si el acolo, intrucat nu exista formatiuni parlamentare mai parlamentare decat altele sau candidati mai candidati decat altii.
"S-a confirmat din partea lui Crin Antonescu, a lui Mircea Geoana si cu jumătate de gura din partea lui Sebastian Lazaroiu ca ei sunt de acord sa particip la aceasta dezbatere, exista o organizatie obscura, IPP, care controleaza cum cheltuim noi banii publici, dar cand e vorba de o dezbatere publica atunci ei fac deosebire intre candidati si candidati (...) Daca doreste dezbatere privata d-na Violeta Alexandru sa faca la ea in bucatarie. Duminica, pe 22 noiembrie, sunt alegeri pentru presedinte, nu pentru postul de bucatar sef la dna Violeta Alexandru, de aceea un astfel de argument este atat de penibil din partea IPP incat nici nu pot sa-l calific", a declarat Kelemen Hunor.
Kelemen spune ca daca Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana accepta sa fie si el acolo, atunci IPP nu are dreptul sa il excluda de la o altfel de dezbatere.
"Daca ei nu vor sa auda despre mesajul comunitatii maghiare, Geoană, Antonescu si Basescu, trebuie sa spuna acest lucru, dar doi dintre cei 3 vor veni saptamana viitoare sa ceara voturile maghiarilor, si vor veni sa discutam si să stabilim cu cine mergem in turul doi. Daca vor acest lucru, atunci sa fie de acord si pe data de 20 noiembrie sa fiu prezent la dezbatere, ca este o ipocrizie ce se intampla, este o ipocrizie din partea organizatorilor", a mai spus Kelemen.
Candidatul Uniunii a mai precizat că potrivit legii si Constitutiei organizatorii nu au cum sa aleaga care dintre candidati este mai bun sau mai prost, iar daca se ghideaza dupa sondaje, le-a amintit ca in cadrul alegerilor nu se lupta pentru sondaje, ci pentru votul cetatenilor.
"Este incalificabil cum s-a cumportat IPP, cum se comporta, cel care pretinde ca asigura transparenta vietii politice si controleaza cum cheltuim noi banul public. De fapt IPP nu este in stare sa asigure o normalitate la o dezbatere si atunci aduc ei argumente penibile si abslut incalificabile, este exclus asa ceva", a conchis Kelemen Hunor.
Candidatul UDMR la Presedintie a anuntat astazi ca s-ar putea alatura lui Basescu, Antonescu si Geoana la confruntarea de la ora 19.00 de la Parlament. Kelemen Hunor sustine ca are acceptul lui Mircea Geoana si Crin Antonescu de a participa si el la confruntare. Institutul de Politici Publice, organizatorul acestui eveniment, sustine ca dezbaterea va avea loc doar cu principalii trei candidati la presedintie, dintre care nu face parte si candidatul UDMR.