Tribunalul Galati a respins ieri recursul formulat de Uniunea Teritoriala a Sindicatelor Libere (UTSL) impotriva deciziei Judecatoriei Galati privind neacordarea reprezentativitatii, dupa ce o hotarire in acest sens expirase anul trecut. Decizia justitiei vine ca urmare a cererii de interventie formulate in dosar de Sindicatul Solidaritatea, care s-a opus acordarii unei noi reprezentativitati. De mentionat este faptul ca UTSL participa in prezent la negocierea noului contract colectiv de munca pe platforma siderurgica, raminind de vazut care va fi decizia administratiei vizavi de situatia actuala a sindicatului.

Nici in cazul Federatiei Sindicale a Siderurgistilor lucrurile nu stau mai bine. Tribunalul Galati a respins ieri, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, cererea sindicatului de acordare a personalitatii juridice, dar si recunoasterea noii conduceri, in frunte cu Nica Mocanelu. Magistratii au apreciat ca in acest dosar exista autoritate de lucru judecat, cu alte cuvinte o alta instanta de judecata s-a pronuntat intr-un proces cu acelasi obiect si aceleasi parti.

Se pare ca de aceeasi soarta va avea parte si Sindicatul Metalurgistul, magistratii urmind sa ia o decizie definitiva in cursul lunii februarie.