Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea recent votata privind pensiile datorita modului in care acest act normativ a fost adoptat de Parlamentul Romaniei.
IPP cere presedintelui sa retrimita Legea pensiilor la Parlament pentru a fi revotata. IPP face aceasta solicitare catre presedinte datorita atmosferei generalizate de neincredere in legatura cu recentul vot asupra Legii pensiilor si totodata a lipsei de legitimitate asociata procesului legislativ din Camera Deputatilor, avand in vedere ca Parlamentul ar trebui să fie esenta democratiei unei tari.
"Apreciem ca toate legile, pentru a fi acceptate intr-o societate democratica, trebuie sa se bucure de increderea populatiei, ele fiind rodul unor dezbateri corecte la nivelul decidentilor. Facem un apel pe aceasta cale catre reprezentantii tuturor partidelor parlamentare sa dea dovada de esponsabilitate si de respect fata de rolul pe care si l-au asumat prin mandatul incredintat de cetateni prin vot", se arata in comunicatul IPP.
Aceasta este a treia solicitare adresata sefului statului de a nu promulga Legea pensiilor. Prima a venit din partea PSD al carui presedinte, Victor Ponta, i-a adresat o scrisoare presedintelui de a nu promulga legea si de a o retrimite in Parlament.
A doua solicitare a venit din partea sindicatelor. Cele cinci confederatii sindicale din Romania i-au trimis, si ele, o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii solicita sa nu promulge Legea pensiilor, pe motiv ca aceasta, in forma votata de Parlament, are prevederi abuzive si clauze dezastruoase ce atenteaza la viata romanilor.