Conducerea filialei Prahova a decis luni seara sa nu il sanctioneze pe Dinu Patriciu, motivand ca nu ar exista motive in acest sens. Afirmatiile fostului presedinte al organizatiei, referitoare la o eventuala colaborare intre PNL si PSD, au fost facute in nume personal, sustine conducerea filialei Prahova. "Este o declaratie facuta in nume propriu si, daca nu ma insel, a fost ca raspuns la o intrebare. Orice membru PNL are dreptul la o opinie. Este adevarat, domnul Patriciu nu este un membru oarecare, ci este fostul presedinte al organizatiei noastre. Totusi, este opinia dansului. Noi, ca organizatie, ne delimitam foarte clar de declaratiile domnului Dinu Patriciu", a declarat presedintele filialei, Adrian Semcu.
Decizia este contestata insa de mai multi lideri liberali. Cel mai nemultumit s-a dovedit a fi senatorul PNL Ionut Popescu.
Fostul ministru de finante sustine ca hotararea filialei Prahova de a nu-l sanctiona pe Dinu Patriciu este o "mascarada". Potrivit acestuia, Patriciu nu a facut altceva decat sa "inarmeze" inamicul PSD prin sponsorizarile facute. "Trebuia judecat nu ce a spus Patriciu, pentru ca nici un om nu trebuie condamnat pentru opinii, ci faptele lui Patriciu. De fapt, el a sponsorizat partidul inamic al PNL, adica a inarmat adversarul PSD", a declarat Popescu. In opinia sa, problema este ca filiala Prahova "este deja privatizata, este luata in locatie de gestiune" de omul de afaceri liberal.
"Cei care, chipurile, ar fi trebuit sa-l judece pe Patriciu erau salariatii lui, ori acestia au afaceri bazate pe firimiturile pe care le primesc de la acest Dinu Patriciu. Aceasta este, de fapt, adevarata problema a PNL, care are astfel de filiale privatizate de oameni ca Patriciu", a conchis fostul ministru de finante.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, la inceputul lunii august, ca a fost intotdeauna consecvent cu sine insusi, amintind de faptul ca s-a exprimat impotriva unei aliante PNL-PD. El a admis ca, intr-o logica consensuala, o alianta PNL-PSD ar fi cea mai solida solutie de guvernare, in timp ce "intr-o logica a conflictului ar fi imposibila".
Olteanu cere discutarea cazului la nivel national
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca va cere discutarea cazului Patriciu si la nivel national. El a explicat ca, desi este simplu membru al filialei Ploiesti, iar sanctionarea lui este, statutar, de competenta organizatiei din care face parte, asta nu inseamna ca partidul, la nivel national, nu poate adopta o atitudine politica de delimitare clara fata de Dinu Patriciu. Si vicepresedintele liberal Puiu Hasotti a spus ca decizia colegilor de la Prahova este una "gresita", deoarece nu este normal ca un membru de partid sa finanteze adversarii politici si sa aiba opinii fundamental diferite fata de pozitia formatiunii din care face parte.