Ion Stefan s-a hotarit sa rupa tacerea si sa spuna cine sint cei care au complotat in scopul demiterii lui din functia de director general al societatii Apa Canal. Grupul celor care l-au “lucrat” pe directorul de la Apa Canal e mai mare, spune el, dar doar doi oameni au contat in luarea unei decizii in acest sens: primarul Dumitru Nicolae si presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca.

Stefan spune ca motivul pentru care cei doi pastori ai municipiului si judetului nostru si-au propus sa-l inlature este acela ca Nicolae si Durbaca vor sa scoata un profit gras de pe urma proiectelor cu finantare europeana de reabilitare si extindere a retelei de apa si canalizare. “Dumitru Nicolae si Eugen Durbaca au complotat si au cerut demiterea mea pentru a profita de pe urma proiectul ISPA, care are o valoare totala de aproximativ 60 de milioane de euro”, a declarat Ion Stefan.

In postura de... erou biblic

Ion Stefan sustine ca nu a meritat sa fie tradat si, pentru a-si intari afirmatia, a anuntat ieri ca insasi Delegatia Comisiei Europene in tara noastra l-a felicitat pentru modul in care a indeplinit masurile necesare pentru accesarea fondurilor ISPA.

Directorul de la Apa Canal a mai subliniat si faptul ca a indeplinit toate criteriile de performanta in proportie de 100%. Tocmai din acest motiv este convins ca prefectul Mihai Capra nu va valida hotarirea referitoare la demiterea sa.

In incheierea atacului lansat impotriva celor care l-au “sapat”, Ion Stefan a tinut sa le transmita colegilor de partid si tuturor membrilor Consiliului Local ca “soarele este mai frumos atunci cind rasare decit atunci cind apune” si ca el s-a luptat mereu doar pentru salariatii din unitate. “Am intrat in greva foamei pentru oameni asa cum Iisus Hristos si-a dat viata pentru a salva omenirea”, a completat seful societatii de apa si canalizare.

Ion Stefan a inceput un razboi cu Durbaca, Nicolae si Picu Roman, care, conform spuselor sale, este „sclavul presedintelui PC Galati si cel mai slab manager din intreaga istorie a Galatiului”. Ion Stefan a dezvaluit si ca a cheltuit peste un miliard de lei vechi pentru politica PC, partid pe care acum il considera o adunatura de tilhari. Cele trei persoane nominalizate de Ion Stefan si-au expus deja punctele de vedere referitoare la demiterea acestuia, dar sintem convinsi ca nu vor intirzia sa reactioneze si in urma loviturilor aplicate ieri.