Ion Stefan, presedintele interimar la nivel central al Partidului Alternativa Ecologista, spune ca acum singuras alternativa pentru cetateni, avand in vedere scena politica actuala, este partidul pe care-l conduce. Partidul Alternativa Ecologita a luat fiinta ca urmare a disensiunilor iscate in sanul Partidului Verde, motiv pentru care cea mai mare parte a verzilor s-a decis sa se alature membrilor Uniunii Crestin Sociale si Partidului Noua Democratie, aceste trei formatiuni formand noua structura a carui sef este Ion Stefan.

"Avem filiale in peste 30 de judete. Proiectul a inceput pe 10-11 septembrie, iar in martie vom avea un congres national. Este nevoie de un nou partid care sa reprezinte societatea de centru si care consideram ca este Alternativa Ecologista. Invitam aceste partide, care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor la europarlamentare, printre care se numara si Partidul Conservator, sa se verse in Alternativa Ecologista. Putem sa-i asiguram o functie de vicepresedinte lui Eugen Durbaca (n. r. - presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator), cred ca daca nu la nivel de municipiu, macar intr-o comuna din judet. Consideram ca 70% din electoratul de la nivel national nu a participat la vot datorita faptului ca nu i-a reprezentat nimeni. Deci il asteptam pe Eugen Durbaca sa faca adeziunea la Alternativa Ecologista si sa negociem un post de vicepresedinte intr-una dintre localitatile judetului Galati", a spus Stefan.

Din pacate nu am reusit sa discutam cu presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator pentru a afla ce parere are despre propunerea fostului sau subordonat din PC, care acum nu i-ar oferi mai mai mult de o functie de vicepresedinte al unei organizatii PAE marginase, de pe teritoriul judetului nostru.