Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni seara ca in ciuda diferentelor ideologice dintre PSD si PNL, se pot gasi platforme care sa adune abordarile liberale cu cele social-democrate si a adaugat ca "ideea cotei unice reprezinta o intelegere ingusta din partea unor liberali, care au promovat-o".
"Eu cred ca si ideea de cota unica este o intelegere ingusta, sectara din partea unor liberali care au promovat ideea de cota unica. Imbinarea economicului cu socialul este o chestiune de alfabet politic. Nu se poate concepe nicio politica economica fara finalitate sociala, iar cota unica nu face decat sa adanceasca diferentele dintre bogatii si saracii dintr-o societate. Ori asta nu stiu daca este o politica liberala, adancirea acestor diferente. O politica liberala inteleapta tine seama de factorul social", a afirmat Ion Iliescu, in cadrul reuniunii Clubului de la Bucuresti, desfasurata la Universitatea "Titu Maiorescu", care a avut ca tema "Criza continua! Ce e de facut?".
Fostul presedinte a adaugat ca, in opinia sa, Uniunea Social Liberala trebuie sa se prezinte in fata tarii cu "o alternativa bine fundamentata". "Nu este simpla crearea acestei asocieri a doua partide care au fost adversari politici si care au pozitii ideologice care-i diferentiaza. Dar, dincolo de aceste diferente, exista un tel comun - interesul national si caile de progres ale Romaniei. Si se pot gasi acele platforme care sa adune abordarile liberale cu abordarile social-democrate‘‘, a aratat Ion Iliescu.