Ion Iliescu ii raspunde pe blog lui Traian Basescu, in legatura cu stenogramele prin care Traian Basescu i-a dat asigurari lui Hayssam ca il va lasa sa plece din tara, liber.
'O "impolitete basesciana" specifica (tot ca sa fiu elegant) - drept comentarii la informatia vehiculata in presa cu privire la declaratiile lui Hayssam, privind asigurarile date de presedintele Basescu ca "nu va pati nimic" (dupa care a fost arestat) - domnul Basescu nu a gasit altceva de spus decat ca "el nu l-a luat pe Hayssam in avion, asa cum a facut presedintele Iliescu".
Am declarat, nu o data, si repet - nu am avut niciun fel de relatii personale cu Hayssam, asa cum nu am avut cu niciun alt om de afaceri. (Domnule Basescu : Eu nu am luat bani de la niciun om de afaceri !). Dar, cu prilejul unor vizite oficiale, eram insotit atat de grupuri de oameni de afaceri, cat si de ziaristi (adeseori prin reciprocitate, pentru ca si alti sefi de stat erau insotiti in vizitele lor in Romania de oameni de afaceri si de ziaristi).
Ei isi plateau toate cheltuielile, atat de transport cat si de cazare (ceea ce reducea in mod corespunzator cheltuielile de transport suportate de Administratia Prezidentiala). Nu Administratia Prezidentiala si cu atat mai putin Presedintele stabileau componenta acestor grupuri, ci de regula Camera de Comert si Asociatiile Patronale pentru oameni de afaceri (functie si de interesele lor in tarile respective) precum si redactiile publicatiilor sau conducerile societatilor de radio si televiziune.'