Ceea au afirmat foarte multi social-democrati in mai multe randuri a afirmat si Ion Iliescu. Personaj greu care sta in spatele multor decizii din Partidul Social Democrat.
Presedintele de onoare al PSD, l-am numit pe Ion Ilescu, crede ca functia de premier pentru edilul Klaus Johannis este o solutie de moment, situatia schimbandu-se radical dupa alegerile prezidentiale. "In conditiile actuale, Klaus Johannis este solutia de moment. Ce va fi dupa alegeri ramane, insa, de vazut. Va fi alt context ce va presupune alte solutii si negocieri. Pentru situatia de dinaintea alegerilor, Johannis reprezenta solutia rapida. Dupa alegeri vom vedea", a declarat Ion Iliescu.
Intrebat care este cea mai mare miza politica a momentului, presedintele de onoare al PSD; Ion iliescu a devoalat si liantul coeziunii P.S.D.-P.N.L.-U.D.M.R.: "Sa scapam de pacostea de Traian Basescu!"
Cine sa fie premierii posibili din partea P.S.D. ? In primul rand, Adrian Nastase, agreat de unii dintre pesedisti, dar nu de Mircea Geoana si nici de Ion Iliescu. Mircea Geoana si-ar dori un premier si presedinte de partid din afara partidului, gen Mihai Tanasescu.