Senatorul Ion Iliescu a declarat ieri ca nu-si va da demisia din partid. Iliescu a sustinut totodata ca s-a creat o diversiune atat din interiorul, cat si din exteriorul PSD privind demisia lui din partid. In opinia sa, unele persoane urmaresc sa intretina o aparenta de tensiune in interiorul PSD. Comunicarea sa cu conducerea PSD, a mai spus senatorul social-democrat, este una personala. „Cand am ceva de comunicat, comunic public“, a afirmat Iliescu, adaugand ca in prezent nu se afla intr-o astfel de situatie.
Pe de alta parte, Adrian Nastase, presedintele executiv al PSD, a infirmat informatiile conform carora ar fi avut ieri-dimineata o intalnire cu Ion Iliescu pentru a detensiona situatia. „Nu am discutat si nu am incercat sa-l conving de un lucru sau altul“, a afirmat Nastase, precizand ca nu a avut nici macar o convorbire telefonica cu acesta. Presedintele Executiv al PSD a mai spus ca este convins ca liderii PSD vor reusi sa gaseasca „noi cai mai bune de dialog“ si crede ca trebuie intarita „coeziunea echipei de conducere a partidului“.
Intrebat daca Geoana sau Iliescu au gresit, Nastase spus ca „nu e vorba de greseli, e vorba de susceptibilitati, de sensibilitati care trebuie luate in calcul, atat in ce-l priveste pe Iliescu, ca fondator al partidului“, cat si pe „Geoana, care incearca sa-si construiasca aceasta statura de presedinte al partidului“.
Incercand sa explice situatia actuala din PSD, Adrian Nastase a spus ca „e vorba de un proces de adaptare fireasca dupa congres“. In legatura cu incercarile sale de a media aceasta situatie, el a conchis - in stilul sau caracteristic - ca „nu e vorba de incercari de mediere“, deoarece „singurul care face medieri in tara asta este Traian Basescu“, in timp ce restul incearca sa comunice mai bine intre ei.