Blogul lui Ion Iliescu: ZIUA ARMATEI ROMANE

25 octombrie, este Ziua Armatei Romane. Este ziua care aminteste de victoria finala pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de catre militarii Diviziei a 9-a Infanterie.
Am participat la ceremoniile organizate cu acest prilej.
Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a conferit "Emblema de Onoare a Armatei Romaniei".
"Este o mare onoare pentru această institutie, in acest moment aniversar, sa se plece cu o recunostinta in fata barbatilor de stat care au conferit prin actul lor executiv armatei tot ce avea nevoie la momentul respectiv. Au sprijinit armata in momentele grele, preaderarii la NATO, au impartasit cu noi si emotiile, si suferintele pierderilor din teatrele de operatii, au impartasit cu noi totusi gandul ca Romania, la granita de Est a Aliantei, are si responsabilitati alaturi de aliati in spiritul apararii unor valori universale comune", a declarat Corneliu Dobritoiu.
Personal, momentul care ma leaga cel mai puternic de Armata Romana este cel al Revolutiei din 1989. Atunci am petrecut zile si nopti alaturi de conducerea Armatei, la Marele Stat Major, in sediul din Drumul Taberei, in conditii dramatice si grele. Atunci am vazut o data in plus ce inseamna o armata in viata unui stat. Armata este institutia care defineste statul.