CorectNews : Oltean il contrazice pe Ponta: PDL va obtine 25% la locale, USL nu va trece de 50%

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, l-a contrazis vineri, la RFI, pe premierul Victor Ponta, care estima aseara ca USL va obtine peste 50% la alegerile locale de duminica, in vreme ce PDL nu va trece de 10 procente. Potrivit lui Oltean, PDL va obtine 25%, in vreme ce USL va fi ales de mai putin de 50% dintre romanii care se vor prezenta la urne. Oltean a mai spus insa ca dupa alegerile locale, se va impune o discutie foarte serioasa legata de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare.
"Sunt absolut convins ca USL nu va trece de 50 de procente. Ei incearca sa induca in opinia publica ideea ca USL-ul se afla intr-un trend ascendent. Electoratul nu se va lasa influentat de o asemenea atitudine, oamenii stiu cine este PDL, oamenii realizeaza ca PDL a facut ce a trebuit sa faca in aceasta tara si nu se vor lasa influentati de modul nedemocratic si mincinos in care procedeaza USL", a declarat Ioan Oltean, acuzand PSD ca si-a construit "o politica bazata pe minciuna, pe dezinformare".
"Credem ca Partidul Democrat Liberal va obtine un scor electoral de peste 25 de procente. (...). Sa nu uitam ca avem peste o mie de primari in exercitiu, multi presedinti de Consilii Judetene, avem peste trei sute de mii de membri, peste 50 de mii de candidati, o armata intreaga, disciplinata, ordonata si intotdeauna preocupata de informarea corecta a cetateanului. PDL va obtine un scor electoral mult peste asteptarile actualei Puteri si chiar peste asteptarile noastre", a adaugat secretarul general. Oltean s-a declarat totodata convins ca 99% dintre primarii in exercitiu ai PDL vor fi reconfirmati la alegerile de duminica.
Se impune o discutie foarte serioasa legata de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare
Intrebat cum se reconstruieste PDL in Opozitie, Ioan Oltean a declarat ca formatiunea pierdut doar temporar Puterea, urmand sa preia din nou fraiele tarii dupa alegerile din decembrie.
Secretarul general nu a exclus totusi convocarea unui congres al PDL dupa alegerile locale. "Probabil ca dupa alegerile locale, vom convoca Consiliul de Coordonare, Colegiul Director, in prima faza, pentru a analiza rezultatele alegerilor, pentru ca acestea sunt definitorii in raport cu modul in care conducerea partidului s-a implicat. Vom analiza foarte atent si cauzele care au determinat pierderea Puterii. In raport de acestea, partidul va decide daca va fi nevoie de convocarea unei Conventii Nationale a partidului sau un Consiliul de Coordonare National va fi suficient sa rezolve problemele", a spus el.
Intrebat daca ar fi nevoie si de de un Congres al PDL dupa alegerile de duminica, Ioan Oltean a raspuns ca "Totul va depinde de scorul electoral al PDL". "Nu stiu daca un Congres se va impune, dar se va impune o discutie foarte serioasa, foarte deschisa, legata de cauzele care au determinat plecarea noastra de la guvernare, legata de rezultatele obtinute", a aratat secretarul general al PDL.