Chestorul Senatului Ioan Chelaru a anuntat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca in cursul lunilor noiembrie si decembrie Senatul va aplica prevederea legala privind cele zece zile de concediu obligatoriu fara plata.
S-au discutat doua chestiuni interne ale Senatului. Prima a constat in aplicarea Legii 329/2009 si a OUG 200/2009 - este vorba de cele zece zile libere pe care si noi, ca institutie bugetara, trebuie sa le luam.
S-a luat act ca exista o diminuare cu 15,5% pe lunile noiembrie si decembrie a sumelor forfetare acordate senatorilor si, avaad in vedere aceasta situatie, toate veniturile personalului pentru aceste doua luni vor fi diminuate cu aceasta suma", a spus Chelaru.
Chestorul Ioan Chelaru a aratat ca s-a stabilit ca in cursul lunii noiembrie si in decembrie sa fie aplicate prevederile acestei legi, astfel incat zilele de concediu obligatoriu fara plata, in raport si de activitatea Senatului, sa fie in principal cele de joi si vineri, in conditiile in care nu exista activitati urgente ale institutiei.