Luminita Parvu anunta pe HotNews.ro: "Intalnire de taina pe ultima suta inainte de Congresul PSD: Hrebenciuc in vizita la Iliescu. Il va sustine pe Geoana sau pe Ponta?"
Viorel Hrebenciuc a fost surprins, joi dupa-amiaza, in Strada Atena, la Institutul Ovidiu Sincai unde s-a intalnit cu Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a recunoscut ca l-a vizitat Hrebenciuc, declarand pentru HotNews.ro ca acesta "a trecut sa-l salute".
La bursa zvonurilor, Hrebenciuc ar fi discutat atat cu Adrian Nastase cat si cu Victor Ponta sustinerea la congres si votul delegatilor din Moldova in favoarea celor doi.
Viorel Hrebenciuc a fost fotografiat joi dupa amiaza de catre reporterii de la Ziarul, in jurul orei 16:00 iesind din sediul in care Ion Iliescu isi are biroul. Contactat de Hotnews.ro, Ion Iliescu a declarat ca Hrebenciuc a venit cu treburi la Institutul Sincai si ca a trecut sa-l salute si pe acesta.
"Au trecut mai multi pe la mine astazi. Sunt colegi de partid care vin sa ma salute, vin la parter la institut cu treaba si urca si la mine sa ma salute. Nu vad care este problema. Da, a trecut pe la mine si domnul Hrebenciuc sa ma salute azi". La intrebarea daca s-au negociat sustineri pentru congres Iliescu a raspuns iritat "Nu s-a discutat despre acest lucru, nu s-a negociat nimic, ei asta-i buna."
Potrivit unor surse social democrate, Viorel Hrebenciuc s-ar fi intalnit si cu Adrian Nastase la inceputul saptamanii in Bacau. Nastase ar fi primit promisiunea lui Hrebenciuc ca delegatii organizatiilor din Moldova vor vota impotriva lui Mircea Geoana la Congres.
O alta informatie aparuta in ultimele zile in presa il dau pe Hrebenciuc sustinator al lui Victor Ponta. Potrivit unor surse din interiorul PSD, Hrebenciuc l-ar sustine la sefia PSD. Ponta a declarat joi, cand si-a depus oficial candidatura pentru sefia partidului ca are sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc.
Pana acum o luna, Hrebenciuc a facut parte din primele randuri ale actualei conduceri PSD. A fost extrem de activ pe perioada mandatului lui Mircea Geoana, fiind negociatorul sef atat in plan parlamentar cat si la nivelul discutiilor politice cu liberalii si in campania PSD pentru alegerile prezidentiale.
Dupa infrangerea lui Geoana la prezidentiale si anuntarea Congresului PSD, Hrebenciuc s-a retras din prim planul politicii social-democrate. Intrebat de jurnalisti pe cine va sustine pentru functia de presedinte al PSD, Viorel Hrebenciuc a raspuns: "Eu sunt intotdeauna in tabara castigatoare. Lasati-mi placerea pentru mai tarziu".