AmosNews - Ponta: PSD sustine intoarcerea la votul pe liste

"Fiecare judet din Romania ar trebui sa aiba, ca in SUA, doar doi senatori"
Intoarcerea la votul pe liste este cea mai buna solutie, sustine presedintele PSD, Victor Ponta, nemultumit de numarul mare de parlamentari.
Acesta a aratat ca uninominalul pur nu va fi, cel mai probabil, acceptat de partidele mici, astfel incat intoarcerea la votul pe liste este cea mai buna solutie.
"Ori ne intoarcem la lista, lista fiecarui partid, cu 300 de deputati, iar Senatul trebuie sa aiba ca atributii doar reprezentarea regiunilor si a autoritatilor administratiei publice locale, cu un numar mult mai mic de senatori. Din punctul meu de vedere, ar trebui ca fiecare judet sa aiba ca in America un numar de doi senatori", a spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a mai anuntat ca 2013 va fi anul in care vor fi duse la capat proiectele regionalizarii și modificarii Constitutiei.
"Daca n-o facem in 2013, iar mai asteptam cativa ani. Acum putem, avem si majoritate, nu avem alegeri, nu avem niciun impediment. Avem si obligatia ca de la 1 ianuarie 2014 sa avem structurile pregatite pentru un nou exercitiu financiar multianual, iar in cazul Olteniei chiar avem si pregatite psihologic toate cele cinci judete. Nu ma intrebati cine va fi insa presedinte, ca aici...", a incheiat Victor Ponta.