(continuare)

- Cum apreciati ca a gestionat PDL, Puterea in general, aceasta criza politica?
- Prost.

- De ce? Ce greseli a facut?
Mai multe. In primul rand prin taceri inexplicabile, apoi prin explicatii cu totul si cu totul nepotrivite, din cand in cand. E adevarat ca multe dintre ele au fost personale, ale senatorului Urban, ale ministrului Baconschi, dar partidul trebuia sa iasa si sa spuna: "O fi spus ce o fi spus pe blog, dar in niciun caz aceea nu e pozitia partidului, ele se stabilesc in niste intalniri in care se voteaza si se analizeaza".
Acuma toata lumea scrie cate ceva pe blog, dar asta nu inseamna ca aia e pozitia PDL. Dar, din pacate, nu a iesit nimeni sa spuna: "E o pozitie personala, nu aveti decat sa va duceti sa il intrebati pe respectivul de ce a scris nu stiu ce, pozitia PDL e asta..."
Noi am avut o sedinta a Colegiului Director in care s-au luat niste decizii, sa deschidem toate caile de dialog cu cine are ceva de dialogat, ca dovada ca in unanimitate am mers pe ideea sa se faca sesiunea extraordinara a Parlamentului, desi e si in afara regulamentului si in afara Constitutiei. Puteam sa o oprim, sa o respingem, cu cea mai mare usurinta.
De altfel, in Birourile Permanente reunite am si spus asta la inceput, dar am zis ca decat sa fie in strada niste lucruri, mai bine sa fie in Parlament, ca de aia e parlament, sa se parlamenteze si ca sa fie un for de dezbatere.

- Cum de s-a ajuns la un consens in privinta sesiunii extraordinare a Parlamentului?
- Ei au cerut si 23 si 24 ianuarie, nu noi, spun asta pentru ca am vazut pe la niste televiziuni niste ciudatenii. Mircea Dusa a luat primul cuvantul si a spus "Noi vrem pe 23, ca pe 24 sunt altele". Am spus, vreti intr-o singura zi? Da. Bun, dar nu credem ca se poate face o sesiune extraordinara, adica parlamentul sa fie convocat, dar sa nu facem nimic de 24 Ianuarie, ca toata lumea o sa ne critice. Facem dezbaterea cum vreti, dar inainte sau dupa, trebuie sa marcam chestia asta.
Dupa aia tot ei au zis, vrem doua zile, una cu dezbateri, cealalta separat. Bun, am zis, vreti sa veniti la prima si sa faceti tot scandalul, ca nu cred ca se asteapta nimeni la altceva, si dupa aia sa ziceti "Noi nu mai venim ca ne-am dus la Iasi, la Alba Iulia", si sa ducem totul in derizoriu. Am zis "Ok, faceti-o si p‘asta".
Mi s-a parut absolut mincinos, absolut reprobabil, ca discutiile in interior sa fie cum au fost si cand ma uit dupa aia la televizor sa constat ca eu am fost la alta sedinta probabil, ca in aia in care am fost eu lucrurile au stat cu totul altfel.
Mai ales ca s-a votat cu unanimitate, nu poti sa iesi afara si sa spui altceva, chiar daca esti Puiu Hasotti, sau altcineva, Dan Voiculescu, sau...
Ca Voiculescu tot incerca sa gaseasca o formula prin care sa iasa din sala toata Opozitia. "Dom‘le, daca nu vreti sa discutati asa cum vrem noi, plecam!". Stai domnule putin, ca eu sunt de 21 de ani in parlamentul asta si mi s-a spus aici, la masa asta, direct, "Bai, baieti, cand veti avea voi majoritatea in BPN o sa decideti, acum decidem noi!" S-a spus si in plen: "Voi vreti, dar supunem la vot si, pentru ca avem majoritatea, facem cum credem noi".
Noi nu vrem asa ceva, am stat de vorba, dar pe urma ei ies afara si spun: "Majoritatea, cu aroganta caracteristica..". Daca era cu aroganta sau cu nu stiu ce, nu veneam la BPN si veneati voi, 7-8 cati sunteti, nu aveati majoritate, constatati ca nu puteti sa faceti nimic si plecati acasa.
Am venit, unii chemati cu mare agitatie din strainatate, am votat in unanimitate sa fie sesiune extraordinara. Am votat in unanimitate sa fie in doua zile sau sa fie intr-o zi, cum ati vrut voi, ca intai am votat in unanimitate intr-o zi, dupa aia ati vrut in doua zile, si am votat in unanimitate din nou. Ce mai vreti?
Eu imi dau seama ca si Opozitia e Opozitie, si noi cand eram in Opozitie faceam niste chestiuni asemanatoare, ma gandesc.

(va urma)