e-politic.ro informeaza: Daniel Savu: Tradatorii nu au ce cauta in comisia de control a SRI.
Senatorul PSD Daniel Savu, membru in comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI a declarat, miercuri, intr-un interviu pentru www.e-politic.ro ca tradatorii nu au ce cauta in comisia parlamentara de control a SRI.
- Senatorul UNPR Serioja Chivu a cerut, azi, Biroului Permanent sa fiti inlocuit din comisia parlamentara de control a Serviciului Roman de informatii. Cum comentati aceasta solicitare?
- Referitor la solicitarea facuta astazi Biroului Permanent pot sa ca spun ca ea este urmare a interventiilor mele facute in legatura cu mafia petrolului. In momentul in care am inceput sa vorbesc de mafia petrolului, persoanele care se simt lezate de acest subiect si au ceva de ascuns au incercat sa ma atace. Eu nu am fost absolut niciodata invinuit de fapte de coruptie. De altfel Biroul Permanent al Senatului, a respins aceasta solicitare, nici n-a luat in considerarea acea delatiune facuta pe baza unui articol de presa contestat de mine la vremea respectiva, la care am trimis drept la replica, fiind vorba despre o confuzie de nume. S-a confundat numele meu Daniel Savu cu un anume Ion Savu.
- Ce au spus colegii dumneavoastra din PSD despre aceasta solicitare?
- Grupul parlamentar al PSD si-a reafirmat sprijinul politic pentru mine pentru a ocupa acel loc de inalta responsabilitate in comisia parlamentara de control a SRI, care a fost obtinut de catre partid si politic m-au mandatat pe mine in baza unor verificari care au fost facute la vremea respectiva si de comisia juridica. Deci nu exista niciun fel de suspiciune asupra activitatii mele.
- Senatorul UNPR Seriojea Chivu va acuza ca ati fi partinitor cu SRI dat fiind faptul ca ati fost in trecut angajat al serviciului. Cum comentati?
- "Este exclus din start asa ceva. Aceste acuze nu se bazeaza pe nimic. Ar trebui intrebati colegii din comisia de control a SRI sa spuna ca acest lucru nu se intampla. Daca ar fi fost asa chiar si SRI-ul s-ar fi sesizat. Eu, dar si ceilalti colegi, cred ca am fost un factor stabilizator in comisia de control a SRI. E o confuzie a unora care se pricep si confunda activitatea comisiei de control cu activitatea de culegere de informatii. Ei, probabil, cred ca informatiile despre mafia petrolului , pe care le-am prezentat eu, provin de la comisie . Comisia nu cu asta se ocupa. E o confuzie flagranta. E o delatiune.
- Care credeti ca e miza acestui atac? Vrea UNPR sa obtina un loc in comisia de control a SRI?
- Cred ca si-au dorit foarte mult sa acceada si in aceasta comisie asa cum au dorit sa intre in toate comisiile importante. Aceasta comisie este una de supraveghere a unui serviciu care lupta impotriva tradatorilor. Pai nu pot tradatorii sa acceada intr-o astfel de comisie!