Indiferent daca vin de pe strada Principatele Unite sau de pe Stefan cel Mare, soferii masinilor care se indreapta spre Valea Vlaicii trebuie sa dea prioritate la intersectia celor doua strazi. Cui? Nu se stie...
Inversarea sensurilor de circulatie in Craiova pe strazile cu sens unic Stefan cel Mare si Paltinis da batai de cap soferilor, din cauza gafelor pe care le fac angajatii Primariei Craiova in ce priveste semnalizarea rutiera. Poate cea mai serioasa gafa de acest gen o reprezinta reglementarea prioritatii de trecere in intersectia strazilor Stefan cel Mare si Principatele Unite, unde soferii care se indreapta cu masina catre Valea Vlaicii nu mai stiu ce sa faca. Cei care vin pe Stefan cel Mare trebuie sa opreasca la indicatorul "Stop", amplasat pe un stalp in dreptul benzinariei Petrom. La randul lor, cei care coboara spre Valea Vlaicii de pe Principatele Unite trebuie sa opreasca si ei la indicatorul "Cedeaza trecerea", vopsit pe carosabil pe sensul de mers catre semafoare chiar in dreptul magazinului Romstal. Intr-o asemenea situatie, cine trece primul? Greu de raspuns...
Politia: "N-are ce cauta acolo un asemenea semn!"
Conform reprezentantilor Politiei Rutiere, in intersectia cu pricina au prioritate cei care circula pe strada Principatele Unite, care are regim de drum principal. "Dupa schimbarea sensurilor pe cele doua strazi din Craiova, strada Principatele Unite a devenit drum cu prioritate. Tocmai de aceea s-a instalat indicatorul 'Stop' pe strada Stefan cel Mare", a declarat comisarul Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Comisarul Nicolaescu a ramas stupefiat cand a aflat despre semnul "Cedeaza trecerea" de pe Principatele Unite, la intersectia cu Stefan cel Mare: "Ce semn? N-are ce cauta acolo un asemenea semn!", recunoscand totusi ca soferii ar avea obligatia sa respecte indicatorul cu pricina.
Primaria: "Mi se pare normal sa fie acolo un semn 'Cedeaza trecerea'"
Responsabili pentru amplasarea acelui indicator buclucas, vopsit pe carosabil, chiar in fata magazinului Romstal, sunt angajatii Primariei Craiova din cadrul Serviciului de Siguranta Circulatiei.
Chestionata ieri in aceasta privinta, Adriana Motocu, directoarea executiva a Directiei Tehnice, Investitii si Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Craiova, in subordinea careia se afla si Serviciul de Siguranta Circulatiei, a declarat: "Nu-mi mai aduc aminte foarte bine cum a fost reglementata circulatia in acea intersectie, dar mi se pare normal sa fie acolo un semn 'Cedeaza trecerea' pentru cei care vin de pe Stefan cel Mare".
Dandu-si seama apoi ca pe strada Stefan cel Mare este amplasat un "Stop" inainte de intersectie, directoarea Motocu a mentionat: "Domnul Fetoiu se ocupa cu aceste probleme. O sa-l intreb despre ce este vorba".
Mihai Fetoiu, seful Serviciului de Siguranta Circulatiei - care s-ar putea numi mai curand Serviciul de Nesiguranta Circulatiei, din cauza multor indicatoare amplasate aiurea in Craiova in ultima vreme - nu a fost insa de gasit, fiind invoit ieri pentru rezolvarea unor probleme personale.