Sorin Rosca Stanescu scrie pe blog-ul personal ca fratele presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Jurnalistul mai sustine ca Traian Basescu s-ar fi folosit de furtul de arme de la Ciorogarla pentru a demite persoanele care ar fi putut compromite afacerile fratelui sau.
Cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea a fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie, sustine Rosca Stanescu pe www.sroscas.ro.
Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea thailandeza cu ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor, era UM Babeni din jud. Valcea. "Acolo explozibilii si munitia, in loc sa fie distrusi, au fost reambalati. In scurt timp, a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus S.C. ROMAGRO CEREAL SRL. Operatiunea s-a realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu", scrie jurnalistul.
INTERPOL Belgia se intereseaza de traseul a 12 milioane euro, care reprezinta doar o fractiune din castig. "Este suma care INTERPOL Belgia presupune ca a fost dirijata prin intermediul S.C. ROMAGRO CEREAL SRL catre doua organizatii teroriste. INTERPOL Bruxelles - Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa urgenta Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si Biroului National INTERPOL, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania", se mai arata in ancheta.
Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar semnificativ al ROMAGRO CEREAL - cu 70%, prin intermediul acestei societati, a jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia.
Un rol cheie l-a avut, in aceasta afacere, preluarea si descarcarea in secret, de catre Mircea Basescu, la sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a lunii ianuarie 2009. Jurnalistul mai spune ca tot Mircea Basescu a asigurat si reexportarea in secret a explozibilului.
In urma informarii sale de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI, Traian Basescu a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna. Presedintele Romaniei i-a suspendat din functie pe toti directorii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban. Adevaratul motiv a fost camuflat prin celebra arestare a omului de afaceri Puiu Popoviciu.
Sub pretextul scandalului Ciorogarla - furtul unor arme din depozitul unitatii - serviciul secret al Armatei si directiile legate de acesta au fost decimate, prin decapitare.
Dupa trimiterea dosarului la Parchetul General, Mircea Basescu a incetat orice activitate legata de ROMAGRO CEREAL S.R.L. si a refuzat toate contactele telefonice directe cu Ion Garbacea, de la ROMARM si locotenent colonel in rezerva Cornel Purcarea.
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu sesizeaza INTERPOL Belgia, sugerandu-i sa-si completeze informatiile, urmarind dezvaluirile de presa facute de ziaristi romani.
Sorin Rosca Stanescu specifica pe blog ca "Autorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile prezentate".