Deputatul PSD de Neamt, Ioan Munteanu, a declarat, miercuri, ca ar avea majoritatea voturilor din grupul parlamentar social-democrat de la Camera pentru a putea deveni liderul acestuia.
"Cand iti propui sa ocupi functia de lider de grup, trebuie sa ai argumente. Primul este acela sa ai majoritatea voturilor colegilor si eu consider ca o am. Teoretic, in acest moment, am majoritatea voturilor colegilor din grupul parlamentar ca sa fiu ales lider de grup", a declarat deputatul Ioan Munteanu. Acesta este hotarat sa candideze, la inceputul sesiunii parlamentare, pentru functia de lider de grup al PSD in Camera Deputatilor, functie detinuta in prezent de Viorel Hrebenciuc.
Intrebat cum vede viitorul lui Viorel Hrebenciuc in cadrul grupului parlamentar si daca se pune si problema schimbarii acestuia din functia de presedinte al Comisiei de Integrare Europeana, deputatul Ioan Munteanu a raspuns: . Pe de alta parte, Ioan Munteanu sustine ca nu este interesat sa candideze pentru nicio functie de conducere in cadrul partidului. "Ca lider de grup devin automat membru al Biroului National", a spus deputatul social-democrat.
Deputatul PSD Victor Surdu a declarat, marti seara, ca la inceputul sesiunii parlamentare se va supune la vot in interiorul grupului parlamentar social-democrat, schimbarea din functia de lider de grup a deputatului Viorel Hrebenciuc si numirea in locul acestuia a deputatului Ioan Munteanu.
"Noi vrem sa-l promovam in aceasta functie pe Ioan Munteanu. Viorel Hrebenciuc trebuie odihnit. El este si presedinte de comisie si are si responsabilitate in filiala PSD Bacau. Pe de alta parte, Ioan Munteanu este cea mai buna solutie pentru functia de lider de grup. Este un coleg care cunoaste foarte bine munca de partid, care a fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai PSD, care stie foarte bine munca Biroului Permanent al Camerei Deputatilor dar si cea de planificare si organizarea dezbaterilor in legislative", declarase, marti seara,pentru AGERPRES, deputatul PSD Victor Surdu.
Ioan Munteanu este deputat PSD la al doilea mandat consecutiv si detine, in acest moment, functia de vicelider de grup. In mandatul 2004-2008 deputatul Ioan Munteanu a fost secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Ioan Munteanu a detinut functiile de inspector guvernamental si prefect al judetului Neamt iar intre anii 2005-2009 a fost presedintele filialei PSD Neamt.