Politistii gorjeni au stabilit, in urma verificarilor facute, ca informatiile conform carora lideri ai Complexului Energetic Oltenia ar retinut carti de identitate ale unora dintre angajati pentru ca acestia sa nu poata vota la referendum nu se confirma.
Drept urmare, Inspectoratul de Politie Judetean Gorj a transmis Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu propunerea de neincepere a urmaririi penale, urmand sa fie dispusa solutia in cauza, s earata intr-un comunicat al Ministerului Public remis joi NewsIn.
"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu a fost inregistrata, la data de 24.07.2012, o cauza penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de impiedicare a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum. Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Gorj in legatura cu un articol aparut in presa locala in care se afirma ca lideri ai Complexului Energetic Oltenia au retinut carti de identitate ale unota dintre angajatii acestui complex, pentru ca acestia sa nu isi poata exercita dreptul de vot la referendumul din data de 29.07.2012. Actele premergatoare efectuate in cauza de catre politisti, in cadrul carora au fost audiate 20 de persoane si verificarile tuturor aspectelor incidente in cauza, au condus la concluzia ca, imprejurarile relevate in cuprinsul articolului de presa nu se confirma", se arata in comunicat.