Cererea de infiintare a PLD, asupra careia Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte la 15 ianuarie, a fost contestata pana in acest moment de o persoana fizica si de fostul partid al pensionarilor.
Unul dintre avocatii implicati in procesul infiintarii PLD, Valentin Mircea, a declarat ieri agentiei NewsIn ca pana in prezent au fost depuse doua contestatii. Prima contestatie a venit din partea unei persoane fizice care, in opinia avocatului, este specializata in acest gen de procese si se refera "generic" la cele 60.000 de semnaturi stranse de PLD pentru infiintare. Mircea a afirmat ca persoana care a depus contestatia este cunoscuta, drept un "procesoman" si ca nu are legatura cu PNL.
Mentiunea avocatului vine pe fondul unor declaratii mai vechi ale unor lideri ai PNL, precum Dan Motreanu, care au anuntat, inaintea depunerii actelor de infiintare a PLD, ca liberalii vor contesta in instanta pentru ca, in opinia lor, exista mari semne de intrebare asupra autenticitatii semnaturilor, in sensul in care gruparea Stolojan-Stoica-Flutur a folosit in mod abuziv semnaturile date de membrii PNL pentru apelul la unitatea partidului. Motreanu vorbea despre posibilitatea unei "mari fraude" si isi argumenta afirmatia si prin faptul ca, practic, in doar 3-6 luni este imposibil sa strangi cele 25.000 de semnaturi pentru a prezenta actele de inregistrare.

Pensionarii nu vor PLD

Cea de-a doua contestatie, depusa miercuri, a venit din partea fostului partid al pensionarilor, care protesteaza fata de infiintarea unui partid liberal-democrat. Avocatul Valentin Mircea a afirmat insa ca se asteapta sa se depuna contestatii chiar luni, in ziua in care urmeaza sa se decida infiintarea noului partid.
Dupa termenul de 15 ianuarie, la care Tribunalul trebuie sa se pronunte asupra infiintarii PLD, se mai pot depune contestatii, in termen de cinci zile, la Curtea de Apel Bucuresti, al carei verdict este definitiv si irevocabil. Valeriu Stoica a declarat ca, "in cel mai rau caz", daca se vor depune contestatii in aceasta perioada de cinci zile, solutionarea lor se va finaliza la sfarsitul lui ianuarie - inceputul lui februarie. Liderii PLD au depus actele de infiintare a partidului la sfarsitul lui decembrie.
Potrivit legislatiei in vi-goare, pentru inscrierea unui partid la Tribunal este nevoie de depunerea unei liste cu 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 dintre judetele tarii, dar nu mai putin de 700 de persoane din fiecare astfel de arie administrativa. Principalul contestatar al PLD, si anume PNL, este, in prezent, preocupat de propriile lupte interne, in vederea Congresului care va avea loc la 12-13 ianuarie.