Judecatorul Robert Florea a fost internat in spital, existand posibilitatea ca acesta sa fie inlocuit in urma unei noi trageri la sorti efectuate de presedintele Tribunalului Galati.

Situatie incerta la Biroul Electoral Municipal (BEM) deoarece presedintele structurii, judecatorul Robert Florea, se afla deocamdata in imposibilitatea de a-si exercita functia, fiind internat in spital. Functia de presedinte al BEM este exercitata in prezent de loctiitorul sau, judecatorul Florin Meleaca, care nu a comentat deocamdata situatia. Presedintele Tribunalului Galati, judecatoarea Carmen Sandu, ne-a declarat ca va astepta cateva zile o decizie din partea judecatorului Robert Florea, daca situatia se va prelungi urmand sa se procedeze la o noua tragere la sorti.

"Mi se pare firesc sa astept raspunsul domnului judecator Florea. Daca in urmatoarele zile isi va da demisia din motive medicale, atunci vom organiza o noua tragere la sorti. Am putea ajunge la aceeasi solutie daca se prelungeste prea mult aceasta situatie, pentru ca, odata cu apropierea alegerilor, volumul de munca va creste substantial si este nevoie ca atat postul de presedinte al BEM, cat si cel de loctiitor sa fie ocupate", ne-a declarat judecatoarea Carmen Sandu.

O lege plina de lacune

Si presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Eugen Mortu, crede ca s-ar putea ajunge la o noua tragere la sorti daca judecatorul Robert Florea nu-si va putea relua functia. "Este normal sa se procedeze la o noua tragere la sorti pentru ca postul nu poate ramane neocupat. Conform legii, lista magistratilor care participa la tragerea la sorti se intocmeste de catre presedintele Tribunalului, iar cea a celorlaltor juristi de catre prefect, impreuna cu presedintele Tribunalului si cate un reprezentant din partea fiecarui partid parlamentar. Listele trebuie sa cuprinda un numar de persoane mai mare cu 10% decat cel necesar. Magistratii si ceilalti juristi din lista care nu sunt desemnati presedinti sau loctiitori ai acestora raman la dispozitia presedintelui Tribunalului pentru inlocuirea, in cazuri deosebite, a titularilor", ne-a precizat judecatorul Eugen Mortu.

Cu alte cuvinte, situatia actuala nu-si gaseste rezolvarea in Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.