AGERPRES: Victor Ponta anunta ca Parlamentul va incepe dezbaterea bugetului pe 2013 pe 14 ianuarie

Parlamentul va incepe dezbaterile referitoare la proiectul bugetului pe anul viitor, pe 14 ianuarie 2013, a declarat sambata premierul Victor Ponta, mentionand ca a ajuns deja la o intelegere in acest sens cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului.
"Am cerut Ministerului de Finante si SGG sa lucreze la buget inca de acum o luna dar acum avem clar denumirile, structurile, avem ministrii titulari - acestia primesc fisa bugetara de la Finante si o transmit inapoi cu solicitarile. Inchidem discutia interna in cadrul guvernului pana cand vine delegatia FMI, pana pe 7 sau 10 ianuarie. O saptamana probabil dureaza discutiile cu cei de la FMI si de la Comisia Europeana si, incepand cu 14 ianuarie, am discutat deja cu presedintii celor doua camere si cu presedintii comisiilor de buget-finante din cele doua camere: practic din 14 ianuarie incep discutiile in Parlament. Probabil pe un calendar normal, la sfarsitul lunii ianuarie Parlamentul poate da votul final pentru bugetul consolidat si cel de stat si cel al asigurarilor sociale", a spus Victor Ponta.
El a precizat ca, potrivit legii, in luna ianuarie 2013 se va aloca a douasprezecea parte din bugetul pe anul in curs si ca Executivul detine resursele necesare pentru plata salariilor reintregite ale bugetarilor.