Romania Libera : PDL vrea sa combata electoral USL cu ajutorul unor fosti pesedisti
Opozitia se adanceste tot mai tare in deriva

La alegerile pentru ocuparea locului lasat liber de Liviu Dragnea la conducerea Consiliului Judetean Teleorman, democrat liberalii au l-au avut candidat pe fratele fostului sef al PNA-ului lui Adrian Nastase
Partidul Democrat Liberal e tot mai lipsit de vlaga in confrutarile electorale. Duminica au fost organizate alegeri partiale in mai multe localitati din Romania, printre care fiefurile cele mai importante au fost Alexandria, acolo unde miza a fost preluarea locului lasat liber de Liviu Dragnea la Consiliul Judetean Teleorman, si Slatina, unde scopul candidatilor a fost obtinerea conducerii primariei locale. In ciuda acestor mize, PDL a optat sa mearga in alegerile teleormanene cu un candidat al carui nume este mai degraba legat de PSD, Constantin Amariei.
Fost inspector scolar general , fratele procurorului sef al Parchetului National Anticoruptie Ioan Marie, deputat PSD intre 2004 si 2008, Constantin Amariei a candidat dumunica, pentru sefia Consiliului Judetean Teleorman, din partea PDL. Contracandidatul principal a fost Adrian Gadea, despre care surse locale au afirmat ca ar fi omul bagat la inaintare de Liviu Dragnea, fost presedinte al CJ Teleorman, devenit intre timp vicepremier in guvernul Ponta.
Adrian Gadea a obtinut o victorie lejera in judetul dominat de actualul vicepremier. El a obtinut 81% din voturi. Candidatul democrat liberalilor a primit doar 12,9% din voturi. Pe locul trei a iesit Tudor Neagu, din partea PP-DD, cu 4,9% din voturi.
Se cere demisia lui Vasile Blaga
Confuzia de la nivelul PDL Teleorman este evidenta si prin faptul ca sefia filialei este asigurata de Teodor Nitulescu, unul dintre politicienii campion la traseism. Acesta a fost prefect de Teleorman din partea PDSR, a trecut la Partidul Romania Mare, s-a inscris apoi in Partidul Conservator si a ajuns in cele din urma la PDL. Atat Teodor Nitulescu, cat si Constantin Amariei au fost exclusi in 2007 din partidele in care activau la acea vreme pentru ca au votat impotriva suspendarii din functia de presedinte al statului a lui Traian Basescu.
Teodor Nitulescu ne-a declarat ca este multumit de rezultatul alegerilor de duminica. "Am obtinut cu doua procente mai mult decat in decembrie. Mai mult, prezenta la vot a fost mult mai scazuta acum, numai 30% fata de 70% la alegerile locale din iunie anul trecut, ceea ce e un lucru bun", a mentionat presedintele PDL Teleorman. Acesta mizeaza pe o rupere a USL. "Speram ca ii vom invinge lpe cei de la PSD la alegerile europarlamentare, separat si nu o coalitie de patru partide cum este acum", si-a exprimat optimismul Teodor Nitulescu.
Totusi, non-combatul practicat de PDL in ultima vreme a nemultumit mai multi lideri din esalonul doi central al partidului, care cer deschis demisia presedintelui Vasile Blaga. "Eu cred ca este un alt succes al actualei conduceri a PDL.Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cezar Preda stiu cum este sa castigi alegeri cu oameni de la PSD. Ar trebui sa continuam cu actuala conducere ca sa avem astfel de rezultate, cum am avut acum si cum am avut si in decembrie. Nu pot decat sa ii felicit", a fost ironic europarlamentarul Cristi Preda.

Esec si la Slatina

Esecul PDL este si mai evident la Slatina, acolo unde a avut loc tot duminica scrutinul pentru ocuparea scaunului de primar al Slatinei, ramas liber dupa ce fostul edil, Darius Valcov a fost ales senator. Cel care a castigat alegerile a fost candidatul USL Minel Prina, care a obtinut 70,36% din voturi. Acesta a fost urmat de candidatul Partidului Poporului, cu 16,81% din voturi. Numele propus de PDL, Ana Anghel, a iesit abia pe locul trei, cu 4,89% din optiunile slatinenilor.
Victoria uselistului este cu atat mai spectaculoasa cu cat Minel Prina a fost a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, cu numai doua luni in urma, pentru fapte de coruptie. Procurorii DNA au stabilit ca in perioada august 2004 - martie 2006, acesta atribuit in mod ilegal unor firme 18 contracte pentru executia unor lucrari, potrivit Mediafax.