Antonescu: USL ramane. Vom discuta de o suplimentare cu anexe a protocolului

USL "ramane", dar in cadrul Uniunii se va discuta despre "o suplimentare cu anexe" a protocolului de colaborare , astfel ca totul sa fie "clar" in aceasta privinta, a declarat, duminica seara, presedintele PNL Crin Antonescu.
Intrebat la postul lui Ghita daca simte nevoia unei reconfirmari a candidaturii sale la presedintie, Antonescu a raspuns: "Nu, dar simt nevoia unor clarificari si cred ca simte foarte multa lume nevoia unor clarificari inclusiv si in aceasta privinta".
"Cand lucrurile ne-au fost clare noua celor care am format USL si celor care am propus alegatorilor Romaniei platforma noastra, obiectivele noastre, cand aceste lucruri ne-au fost clare noua le-au fost si oamenilor si acest lucru s-a simtit. Daca nu vor fi din nou clare lucrul acesta se va simti. Nu-i putem pacali pe oameni. Problemele, oriunde ar fi, se pot sau nu rezolva, ceea ce spun eu ca este corect si bine venit este ca de la inceputul acestui an sa stim foarte clar si foarte limpede ce propunem oamenilor, catre ce chemam oamenii sa fie in continuare alaturi de noi sau daca nu mai propunem nimic atunci sa facem cel putin cel putin civilizat aceasta renunțare, dar eu sunt optimist", a spus Antonescu, la Romania TV, intrebat sub ce forma ar trebui sa fie facute clarificarile.
El a aratat ca luni va avea loc o sedința oficiala a USL si a precizat ca duminica seara a avut o intalnire neoficiala cu premierul Victor Ponta.
"Eu astept de la USL, in general, de la noi toți pentru acest an, care are o importanta cruciala pentru soarta politica a Romaniei, ceea ce am spus acum cateva zile la sedința BPN al PNL, un efort de recuperare a spiritului, a obiectivelor, a angajamentelor pe care noi toti in aceasta mare constructie politica — USL — le-am formulat, le-am sustinut si pentru care am fost mandatati de votul unor majoritati a compatriotilor nostri. Nu stiu daca va fi vorba, vom discuta de o suplimentare cu anexe a protocolului, de o modificare sau ceva de felul acesta. In orice caz tot ceea ce ni se va parea potrivit pentru ca lucrurile sa fie clare in sensul in care USL ramane, USL isi recupereaza unitatea care a dus-o la castig in 2012 in alegeri locale, in referendumul impotriva presedintelui Basescu si in alegerile parlamentare si in care isi urmareste pana in 2016, cel putin, marile obiective pentru aceasta tara", a spus Antonescu, intrebat ce asteapta de la sedinta USL. El a mai afirmat ca orice este posibil in privinta USL.

Conflictul de la Ilfov dintre PNL si PSD cu starleta Gabi Firea in rolul principal: "O telenovela hollywoodiana de succes"

Liderul liberalilor a vorbit si despre conflictul de la Ilfov dintre PNL si PSD, pe care l-a catalogat "aproape hollywoodian, o telenovela de succes", motivand ca beneficiaza de o mare expunere mediatica si punctand ca nu face aceste remarci cu rautate.
"Colaborarea in USL la nivel local inseamna unul din capitolele mari pe care le avem in fata, un dosar ca sa-i spun asa, pe care va trebui sa il abordam cu toata seriozitatea, cu toata fermitatea si eu cred ca pana la sfarsitul acestei luni, prin discuții aplicate pe fiecare dintre aceste cazuri, cu participarea noastra, a liderilor din USL, a secretarilor generali, lucrurile pot fi repuse in ordine si readuse in normalitate", a aratat Antonescu.
Liderul PNL a sustinut ca alegerile europarlamentare nu vor fi figura pe agenda USL, precizand ca nu exista un diferend intre liberali si social-democrati in privinta candidaturilor separate la acest scrutin.
De asemenea, el a spus ca legea amnistiei si gratierii si modificarile la Codul Penal nu vor fi discutate in USL, PNL avand aceeasi pozitie de respingere a acestora.

Sursa:Cotidianul