EVZ.ro informeaza: PDL mai spera inca in alegeri comasate
Desi Curtea Constitutionala a admis sesizarea USL pe legea privind comasarea alegerilor, democrat-liberalii iau inca in calcul varianta organizarii alegerilor locale si parlamentare simultan.
"Faptul ca s-a admis contestatia USL este categoric de natura a crea asupra majoritatii parlamentare si guvernamentale, asupra PDL o imagine nu tocmai placuta. In momentul acesta, sunt deschise trei variante : alegerile locale sa aiba loc in iunie, cele parlamentare in noiembrie; varianta ca alegerile sa aiba loc comasate in noiembrie; si varianta a treia, ca alegerile sa aiba loc simultan sau comasate in iunie", a declarat secretarul general al PDL, Ioan Oltean.
El a explicat ulterior ca varianta ca alegerile sa aiba
loc simultan in iunie presupune "o intelegere politica intre toti factorii politici, care ar presupune dizolvarea Parlamentului".
"PDL are in vedere alegeri comasate in noiembrie 2012 si credem ca decizia Curtii nu va avea prevederi neconstitutionale in aceasta privinta. Eu intotdeauna cred si imi exprim speranta in institutiile statului, mai ales in instantele de judecata", a mai spus Oltean.