Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, arata, intr-o postare pe blogul personal, ca sustine in primul rand o discutie cu PNL-ul si o combinatie posibila, pentru ca altminteri, o combinatie cu PD-L inseamna subordonarea partidelor vointei lui Traian Basescu.
Ion Iliescu mentioneaza, pe blog, ca a prezidat, miercuri, sedinta Grupului senatorial PSD, inca in functie si ca a participat la sedinta Biroului PSD, organizata la Palatul Parlamentului.
Referitor la politica de aliante post-electorale, Iliescu arata ca "doreste ca social-democratii sa intre la guvernare cu PNL, sau sa ramana in opozitie"."Eu sustin, in primul rand, o discutie cu PNL-ul si o combinatie posibila, pentru ca altminteri, o combinatie cu PD-L inseamna subordonarea partidelor vointei lui Basescu", spune Iliescu.
El mai afirma ca "votantii PSD au oferit incredere formatiunilor care au avut o pozitie critica fata de comportamentul presedintelui Basescu", si a adaugat ca "liderii social-democrati urmeaza sa poarte discutii exploratorii si cu PNL si cu PD-L". "Vor fi doua partide la guvernare... Cum va fi, o sa vedem! S-a decis, si asa e bine, ca in stadiul actual sa se poarte discutii exploratorii si cu unii, si cu altii. Si se va trage concluzia privind formula pe care se va merge, inclusiv posibilitatea de a ramane in opozitie, daca ei se inteleg. Cand Boc a zis ca in alegeri a invins dreapta, asta era o oferta directa pentru refacerea coalitiei de dreapta, PNL cu PD-L. Si, atunci, evident ca PSD ar ramane in opozitie. O asemenea varianta e pe deplin posibila. Negocierile sunt negocieri, care pot duce la concluzii diferite", a aratat presedintele de onoare al PSD.
Iliescu mai mentioneaza ca "si negocierea presedintiei celor doua Camere intra in aceasta ecuatie".