Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat joi seara, la finalul mesei rotunde "Omul politic si sfidarile lumii de azi" de la Cluj-Napoca, ca presedintele Traian Basescu este interesat mai mult decat reprezentantii PSD de schimbarea premierului Calin Popescu-Tariceanu. Iliescu a precizat, referindu-se la intentia lui Mircea Geoana de a depune o motiune de cenzura care sa aiba ca rezultat caderea Guvernului, ca, "mai degraba" de la Cotroceni, PSD se poate astepta la schimbarea actualului prim-ministru.
El a spus ca oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura ramane "de discutat", pentru ca in ultimii 16 ani nici un astfel de demers nu a dus la schimbarea vreunui guvern. Pe de alta parte, Iliescu a adaugat ca "guvernarea aceasta are anumite tare, inclusiv lipsa de coeziune si continuitatea administratiei" si a criticat schimbarile pe criterii politice din administratia publica, pe care le-a catalogat drept un "narav nenorocit" care va trebui curmat.

Dancu e indecis

Totodata, senatorul Vasile Dancu a spus ca PSD ar trebui sa analizeze daca sa depuna sau nu o motiune de cenzura. El a precizat ca membrii PSD vor trebui sa faca "o analiza serioasa la partid privind oportunitatea unei motiuni de cenzura". Senatorul a mentionat ca "exista puncte de vedere care spun ca nu este necesara o motiune de cenzura", pentru ca "este nevoie de stabilitate politica", si a adaugat ca, "decat sa incurce tara", mai bine sa nu se depuna motiunea de cenzura. Pe de alta parte, senatorul Dancu a afirmat ca "o motiune de cenzura ar putea sa si accelereze anumite procese si ar putea sa conditioneze Guvernul sa lucreze mai mult".

PRM nu sustine motiunea de cenzura

PRM nu va semna si nu va sustine motiunea de cenzura anuntata de PSD, a declarat presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. "Nu vrem sa dam girul si votul nostru unor oameni care, dupa ce-si vad sacii in caruta, uita de angajamente", a spus Vadim Tudor, mentionand ca "politica pe vorbe nu se mai face". CV Tudor si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca PRM nu a reusit sa semneze pana acum un protocol de colaborare cu PSD. "Sa faca ce vrea PSD, pe noi sa nu conteze", a mai spus Vadim Tudor.