Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a calificat drept "inacceptabila" atitudinea ministrului Turismului, Elena Udrea, fata de membrii comisiei parlamentare de ancheta.
Prezent, marti, la Valenii de Munte, la cursurile Universitatii Populare de Vara "Nicolae Iorga", Ion Iliescu a declarat, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, ca din punctul sau de vedere comisia de ancheta Udrea este un lucru "firesc" si perfect legal, Iliescu spunand ca in toata lumea democratica la nivelul Legislativului se formeaza astfel de comisii.
Presedintele de onoare al PSD a spus ca ceea ce este ilegal este modul in care se vehiculeaza inregistrarile realizate, inregistrari in care se aud vocile membrilor acestei comisii.
"Mie mi se pare ca au dreptate cei care spuneau ca este anormal si nefiresc ceea ce se intampla cu o inregistrare de la o comisie parlamentara. Este o incalcare flagranta a functionarii Parlamentului", a afirmat Iliescu, adaugand ca de altfel nu este "nimic extraordinar" in inregistrarea aparuta in presa.
In ceea ce priveste atitudinea Elenei Udrea, care a afirmat ca nici ea, si niciun alt angajat al ministerului nu se vor prezenta la audieri in fata comisiei, Ion Iliescu a spus: "Pozitia doamnei Udrea este inacceptabila. Ameninta ea comisia!? Ceea ce fac ei acolo intra in atributul parlamentarului".