Ion Iliescu a iesit din nou la rampa cu o serie de critici adresate baronilor social-democrati. Fara a face, ca de obicei, nici o nominalizare, fostul presedinte al Romaniei i-a criticat pe acei lideri ai Partidului Social Democrat care au iesit in evidenta doar prin opulenta vietii personale de zi cu zi. "PSD nu are nevoie de domnisori imburgheziti, obisnuiti cu masina la scara", a declarat Iliescu, infierandu-i cu manie proletara- de data aceasta, perfect justificata- pe cei care au pus PSD-ului eticheta de cel mai corupt partid roman. Totodata, fostul sef de stat a tinut sa respinga acuzele celor care l-au asociat intereselor Rusiei, prin atribuirea unor origini sovietice. Intr-un mod aproape patetic, Iliescu a declarat ca este roman suta la suta si ca nimeni nu i-a zis vreodata Ilici.
Ion Iliescu a frecat din nou podeaua cu crema pesedista cu ocazia unei intalniri cu tinerii social- democrati. Fostul sef de stat, considerat aproape in unanimitate adevaratul sef- neoficial- al PSD, a tinut sa critice atitudinea burghezo-mosiereasca a liderilor socila-democrati: "Cei care prezinta mesajele sa fie ei credibili, nu niste domnisori imburgheziti, invatati cu masina la scara ca au fost secretari de stat, ministri si vor sa castige puterea ca sa se instaleze iar in posturi de comanda". Iliescu este de parere ca actualii lideri ai PSD nu cred cu tarie in idealurile social-democrate, de aici plecand toate problemele fostului partid-stat. Dupa cum lesne se poate observa, atacurile lui Iliescu tintesc intr-un mod destul de transparent persoana lui Mircea Geoana, unul dintre "domnisorii" invatati cu masina la scara, dupa experienta unui mandat de ministru.
Iliescu nu e Ilici, dar este "victima" a unei campanii a dreptei politice si a societatii civile

In ceea ce il priveste, presedintele de onoare al PSD s-a plans ca este victima unei campanii a dreptei politice si a societatii civile, care incearca sa-l discrediteze prin popularizarea ideii precum ca Iliescu este omul rusilor. Fostul sef al statului a dat ca exemple acuzatiile potrivit carora el ar fi fost spion KGB sau ca ar fi fost prieten in tinerete cu liderul rus Gorbaciov si in acelasi timp insinuarile ca rudele sale sunt de origine sovietica. "Vin cu alte povesti, ca noi, Iliescu, e legat de rusi si vor sa consacre ideea: Iliescu - omul rusilor. Iliescu - Ilici. Nimeni nu mi-a spus mie Ilici", a sustinut Ion Iliescu. Pentru a lamuri definitv lucrurile, Iliescu a marturisit, in premiera, ca singurul prenume cu care a fost vreodata apelat este Ionel, iar familia sa este neaosa romaneasca.