Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, precizeaza pe blogul personal ca decizia lui Gabriel Oprea de a demisiona din functie a fost binevenita, desi precizarile sale, exprimate cu aceasta ocazie, au fost neavenite.
In opinia lui Iliescu, decizia BPN de luni, privind retragerea sprijinului politic acordat Ministrului de Interne, "ca urmare a unor masuri neagreate si nepuse de acord cu conducerea PSD", a aparut ca un "semnal clarificator". "Si hotararea adoptata de ministrul Gabriel Oprea de a demisiona a fost binevenita, desi precizarile sale, exprimate cu aceasta ocazie, au fost neavenite. Asa cum nemotivata a fost 'demonstratia' organizata la sediul central al PSD de catre reprezentantii organizatiei PSD-Ilfov", spune Iliescu pe blog.
Iliescu mentioneaza ca situatia creata de cazul Oprea nu reprezinta "o chestiune minora". "Numirea sefului unor servicii speciale din cadrul MAI (chiar daca este echivalenta functiei de director general) este mai importanta decat a unui secretar de stat", explica acesta.
Ministrul Internelor, social-democratul Gabriel Oprea, si-a anuntat, marti, demisia din functia de ministru, spunand ca a deranjat prin numirile pe care le-a facut si ca nu va accepta sa "plimbe mape si sa fie un ministru marioneta", subliniind ca nu a "inteles sa cedeze presiunilor".