Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sambata, referitor la scrisoarea trimisa de fostul lider al social-democratilor Mircea Geoana membrilor de partid, in care vorbeste despre tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD, ca "este o maniera de a vorbi, sa ne aflam in treaba"
Intrebat despre mesajul in acest sens al lui Mircea Geoana, el a afirmat ca "este o maniera de a vorbi, sa ne aflam in treaba".
Fostul presedinte PSD Mircea Geoana acuza, intr-un mesaj pe care l-a transmis, vineri, membrilor de partid, inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica si avertizeaza asupra "tentatiei de a da liber la pusul botnitei in PSD".
In documentul obtinut de MEDIAFAX, Geoana le spune membrilor de partid ca obiectivul fundamental al PSD trebuie sa fie coagularea unei majoritati parlamentare transparente care sa duca la caderea actualului guvern, la alegeri anticipate si obtinerea unui rezultat care sa permita PSD sa guverneze si sa dea premierul.
El ii avertizeaza pe membrii de partid ca "orice fel de calcule politicianiste de natura a amana solutia radicala, schimbarea guvernarii si alegerile anticipate" vor fi taxate de electorat.
Fostul presedinte al PSD critica decizia conducerii partidului de a renunta la intentia suspendarii presedintelui Basescu. De asemenea, el acuza inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica.
Geoana avertizeaza asupra pericolului cultivarii oricarei tensiuni in relatia cu PNL, afirmand ca in acest fel PSD contribuie la o posibila reunificare a dreptei.
Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a fost aspru criticat, in sedinta CExN de vineri noapte, de majoritatea presedintilor de organizatii, care i-au reprosat ca vrea sa "deturneze" lucrarile Congresului de sambata, potrivit unor surse din partid.
Geoana a declarat, sambata, inainte de Congres, ca a venit momentul radicalizarii mesajului liderilor partidului si a afirmat ca nu vrea sa dea senzatia ca incearca sa faca un joc de vizibilitate pe cont propriu.