Ion Iliescu afirma pe blog ca i se pare lipsita de etica agresivitatea pe care o afiseaza Crin Antonescu la adresa PSD prin afirmatii privind raspunderea PSD "care ar fi guvernat impreuna cu PD-L si impreuna cu Basescu ar purta responsabilitatea situatiei din tara", cand se stie foarte bine ca PNL a guvernat impreuna cu PD si in perioada Conventiei Democrate (in 1997-2000) si ca domnul Basescu a castigat alegerile din 2004 cu sprijinul PNL - fiind in "Alianta D.A." cu PD-L cu care ulterior a guvernat o buna perioada.
Ar fi mult mai decent sa evitam aceasta "istorie" din care, cu totii am avut de invatat.
Esential este sa analizam si sa vedem care este problema politica fundamentala ASTAZI a Romaniei. Aceasta este necesitatea inlaturarii din pozitia de sef al statului a lui Traian Basescu a carui prezenta a fost daunatoare pentru tara in acesti 5 ani de zile si a carui perpetuare in aceasta pozitie ar fi de-a dreptul nociva pentru tara. Aceasta ar trebui sa ne preocupe si sa anime pe toti reprezentantii partidelor care au si avut o pozitie comuna in ultima vreme, o pozitie corecta, rationala, in legatura cu motiunea de cenzura si cu actiunile comune care trebuie sa vizeze tocmai intrarea tarii in normalitate.
De aceea, mi se par aceste atacuri ale domnului Antonescu neutile si nepotrivite pentru desfasurarea campaniei, conchide Ion Iliescu.