Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a indemnat luni, in Biroul Permanent National, la "atentie" in stabilirea candidatilor partidului in colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare, afirmand ca printre candidati nu trebuie sa se regaseasca doar "patroni".
Surse din PSD au declarat pentru Mediafax ca Iliescu a spus, in Biroul Permanent National, ca la stabilirea candidatilor partidului pentru colegiile uninominale la alegerile parlamentare conducerea partidului sa fie "atenta" ca printre candidati sa nu fie doar "patroni".
"Vad ca in jurul mesei avem numai patroni", a spus Iliescu, potrivit surselor citate.
Presedintele de onoare al PSD a fost intrebat de Viorel Hrebenciuc care sunt "patronii" la care se refera, insa Iliescu nu a raspuns nominal, rezumandu-se sa atentioneze asupra modului in care vor fi stabiliti candidatii pentru colegiile uninominale, au mai relatat aceleasi surse.
Biroul Permanent National al PSD a stabilit, luni, ca intentiile de candidaturi pentru colegiile uninominale sa fie depuse pana la data de 25 iulie, conducerea centrala urmand sa stabileasca, pana la data de 25 august, candidaturile definitive, tinand cont si de unele criterii de selectie.
In afara propunerilor de candidaturi venite din teritoriu si validate, succesiv, de conducerile judetene si de centru, 10% din candidatii in colegiile uninominale vor fi stabilite exclusiv de catre Biroul Permanent National.