Biografii.famouswhy.ro informeaza: Politicianul Ilie Sarbu s-a nascut la 26 mai 1950, in localitatea Ciuta din judetul Caras-Severin.

Cariera

A absolvit Institutul Teologic din Sibiu in anul 1975 si managementul la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova. A mai facut studii teologice la Geneva (1984-1985), de limba engleza in Birmingham (1989) si de finante in Germania (1994).
A fost profesor la Seminarul Teologic din Caransebes din 1976, apoi directorul acestui seminar in perioada 1978-1981. Din 1981 pana in 1991 a fost consilier economic la Mitropolia Banatului.
In 1989 a inceput sa faca afaceri si a condus o firma de distributie cereale pana in 2001. S-a inscris in PDSR in 1993 si pana in 2001 a fost vicepresedinte al partidului in judetul Timis, facand apoi parte din biroul central, din 2004 fiind ales presedintele PSD Timis si
din 2005 a fost vice-presedinte al partidului la nivel national.
In anul 2000 a fost presedinte al Consiliului Judetean Timis si a fost numit ministrul Agriculturii la sfarsitul acelui an. In 2004, Ilie Sarbu a fost ales senator, in 2008 a fost reales in Senat si la inceputul lui 2009 i s-a oferit inca o data postul de ministru al Agriculturii.
A demisionat la 1 octombrie 2009 din functia de ministru al Agriculturii, protestand la demiterea ministrului de interne Dan Nica.
Este casatorit cu Mariana Sarbu si are o fiica politician, Daciana Sarbu.

Pe scurt despre Ilie Sarbu

Nume: Ilie Sarbu
Ocupatia: politician
Profesia: Economist, teolog
Partid politic: Partidul Social Democrat
Functii: Ministrul Agriculturii, senator de Timis
Data nasterii: 26 mai 1950
Zodia: Gemeni
Religia: ortodoxa
Locul nasterii: Ciuta, Judetul Caras-Severin, Romania
Starea civila: casatorit
Sotia: Mariana Sarbu
Copii: 1 fiica - Daciana Sarbu
Ginere: Victor Ponta
Studii: Facultatea de Stiinte Economice la Universitatea din Craiova, Institutul Teologic din Sibiu

De ce este faimos Ilie Sarbu?

Ilie Sarbu este un cunoscut politician roman, a fost ministru al Agriculturii de doua ori, senator de Timis, presedintele Senatului in anul 2008, liderul grupului senatorilor PSD din 2011.

De ce ne place Ilie Sarbu?

Ilie Sarbu este unul dintre cei care au favorizat in 1992 contractul cu firma McDonald‘s pentru Romania, este pasionat de vanatoare.

Crezul lui Ilie Sarbu

De cand ma stiu, am iubit pamantul, aerul si apa Banatului si voi face totul pentru a le proteja.
De cand ma stiu, am crezut cu ardoare in cauza egalitatii sanselor si voi face tot posibilul sa o promovez.
De cand ma stiu, am dispretuit arbitrariul si abuzul de putere al celor care le detin si voi face tot posibilul pentru a le pune capat.
De cand ma stiu, am regretat risipa si lipsa de ordine si de disciplina care, de prea multe ori, caracterizeaza activitatea administratiei si voi face tot posibilul pentru a le diminua.
De cand ma stiu, mi-am dorit sa ridic o parte a poverii de pe umerii celor care, fara a avea o vina, sunt batrani, sau slabi, sau nevoiasi si voi incerca sa-i ajut.
In copilarie, tatal meu nu a trebuit niciodata sa ma mustre de doua ori pentru aceeasi greseala.
Asa am invatat, ca nu poti conduce fara a asculta.