Senatorul social-democrat Ion Moraru a declarat ieri ca PSD „ia in calcul atacarea in instanta a peste 60 de hotarari adoptate in ultimele opt luni de Cabinetul Tariceanu“. Argumentul senatorului PSD este ca „elementele sensibile“ ale respectivelor acte normative nu apar in „Monitorul Oficial“, desi Constitutia obliga.
Moraru a precizat ca exista precedente cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat hotarari ale Guvernului „pe motivul nepublicarii anexelor acestora in 'Monitorul Oficial al Romaniei'. Senatorul a declarat ca lista „tinuta la secret“ de Cabinetul Tariceanu cuprinde in special bugetele de venituri si cheltuieli ale marilor companii de stat - Loteria Romana, Posta Romana, RAPPS, Imprimeria Nationala etc.
„Tot nepublicate sunt si masurile luate de Guvern pentru privatizarea SC Complexul Energetic Craiova SA si a SC Complexul Energetic Rovinari SA, fapt care este de natura sa creeze suspiciuni asupra continutului acestor acte normative“, se arata in comunicatul senatorului Ion Moraru.