Senatorul Leonardo Badea a sustinut, in plenul Senatului din 16 Octombrie 2013, o declaratie politica cu titlul "Dincolo de subiectele zilei - raman rezultatele guvernarii", pe care o puteti citi in continuare.

De cateva zile, intr-o vesela asmutire publica, suntem asaltati pe subiecte in dreptul carora privim nauci, neintelegand care e rostul nostru in ecuatie si de ce suntem fortati sa le suportam. Cusut cu indemanarea unora care au performat si se hranesc din conflict perpetuu (autointitulatii "jucatori"), scenariul nu e foarte complicat la analiza lucida. Oamenii trebuie "tinuti in priza", remontati sa urasca, sa huiduie. Sunt agresati ca sa agreseze! Procuratori, scandal, justitie, cearta, reactie, contrareactie, minciuna, manipulare. Tot tacamul!
Resimt ca obligatorie o pozitie in acest sens. Pentru ca nu pot asculta indiferent mustrari pe tema guvernarii din partea unora al caror bagaj de competenta se reduce la cei 3-4 ani petrecuti "la butoane".
Oricat de partizan suna, Guvernul Ponta si-a atins obiectivele majore asumate si a bifat tintele economice esentiale. A facut asta in conditiile deloc relaxate ale unui razboi surd, de imagine (ironic, nu?), purtat dinspre Cotroceni. Poate ca a devenit "tipar" raspunsul premierului de fiecare data cand merge la o actiune in teritoriu si presa il asalteaza sa ofere o reactie la "ce a mai zis presedintele". Victor Ponta raspunde standard: Nu vreau sa comentez aici...avem lucruri mai serioase de facut...important e sa guvernam bine, etc. Da, stimati colegi, oricat de incomod si enervant le e unora, asta inseamna sa-ti porti responsabil haina functiei pe care o ai.
Cu riscul de a cliseiza, problemele Romaniei nu se rezolva altfel decat prin guvernare! Si aici se impart apele. Poti sa guvernezi cu ochii la tara si problemele de aici, stabilind, in acelasi timp, contacte externe stabile care sa te ajute sa te dezvolti economic. Sau poti sa guvernezi ca un iresponsabil drogat de putere, care isi consuma toate eforturile reclamand si defaimand Guvernul pe la Bruxelles. Ca si cum asta ar aduce vreun plus de bunastare.
Din pacate pentru fanii scandalului ca forma de viata, in dreptul Guvernului Victor Ponta stau cateva realitati solide: reintregirea salariilor, corectarea abuzurilor legate de pensii, reducerea TVA la produsele de panificatie, cresterea PIB cu 5 procente in primul semestru din 2013 fata de anul trecut, aducerea deficitului sub 3% din PIB, efortul urias pentru deblocarea tuturor programelor europene suspendate pe mandatul PDL sau triplarea absorbtiei fondurilor europene. Foarte probabil, pensiile vor fi indexate anul viitor cu mai mult decat rata inflatiei, iar relansarea exporturilor si a productiei industriale va fi reflectata in salarii. E un tablou vast care prezinta activitatea unui Executiv ce-a inteles ca lucrurile se intampla sau nu; ca asumarea curajoasa si decizia ferma pot face diferenta. Poate ne reclama cineva si pentru asta in tara in care, inca, din pacate, adevarul umbla cu capul spart de tupeul unora care au scufundat Romania in haos.
Pana la noi fapte, ramanem cu preocuparile nostre induse la ordinea zilei, fiindca asa cum spunea un vechi proverb chinezesc " Face mai mult zgomot un copac ce cade, decat toata padurea care creste in tacere".