Guvernul propune pentru 2011 un salariu minim pe economie de 640 de lei, au declarat reprezentantii sindicatelor dupa intalnirea de la Palatul Victoria, ei opinand ca salariul minim ar trebui sa fie de minim 750 de lei.
Dumitru Costin, presedintele BNS, a spus ca premierul Boc urmeaza sa aiba o discutie si in coalitie pe tema salariului minim, urmand ca tot luni sindicatele sa se intalneasca cu responsabilii din Executiv la ministerul Muncii, pentru o noua discutie pe acest subiect.
La randul sau, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca sindicatele i-au propus premierului ca salariul minim sa fie de cel putin 750 de lei, iar premierul Boc urmeaza sa discute in partidul sau si cu restul coalitiei de guvernare daca este posibila aceasta solutie.
Hossu a mai precizat ca sindicatele au respins propunerea Executivului cu privire la legea unica de salarizare, care propune o variatie a nivelului de salarizare in functie de nivelul procentului din PIB alocat fondului de salarii.
"Noua lege se doreste, luni se va sti exact, inclusiv o variatie a nivelului de salarizare in functie de nivelul procentului din PIB alocat fondului de salarii, ceea ce este inacceptabil, pentru ca inseamna o descarcare a oricarei raspunderi a angajatorului in raport cu proprii angajati", a spus sindicalistul.