PSD si-a luat in serios rolul de principal partid de opozitie. Numai ieri, departamentele de specialitate ale partidului condus de Mircea Geoana au criticat prin numeroase comunicate de presa actiunile guvernamentale din diferite domenii.

“Guvernului din umbra“ al PSD i-a trebuit ceva timp sa se faca auzit. Dupa alegerea responsabililor celor 15 departamente de specialitate (politice, sociale, economice, culturale etc.) monitorizarea Guvernului Tariceanu a decurs mai greu, primele semne de revigorare simtindu-se inaintea depunerii motiunii de cenzura. Nu mai departe de ieri, pesedistii si-au exprimat mai multe nemultumiri fata de politica guvernamentala. Astfel, PSD considera ca politica “Guvernului de dreapta“, care nu este preocupat de problemele grave ale cetatenilor, va conduce in perioada urmatoare la zeci de mii de disponibilizari, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al partidului.
“Aceste disponibilizari, anuntate de Palatul Victoria ca pe un succes al politicii economice si al colaborarii fructuoase cu FMI, pun in pericol locurile de munca din minerit, industria confectiilor, industria marochinariei, industria de pielarie, industria de prelucrare a lemnului, dar si din sistemul de sanatate si cel bugetar“, se arata in comunicatul PSD.

Cerere pe adresa politica a premierului

In acelasi timp, PSD i-a solicitat tot ieri primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu sa intervina pentru dezamorsarea conflictului de munca de la CFR. PSD solicita totodata si demisia ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru incapacitatea sa de a manageria problemele cu care se confrunta ministerul pe care il conduce. Social democratii au luat decizia de a se adresa sefului Executivului, in conditiile in care greva CFR a intrat in cea de-a 16-a zi, iar ministrul Gheorghe Dobre “da dovada de incapacitate in solutionarea grevei ceferistilor“. Intr-un alt comunicat, PSD critica gestul ministrului educatiei, Mircea Miclea, de a diminua cu doua treimi indemnizatiile profesorilor implicati in examene, apreciind ca aceasta masura expediaza scoala in epoca anilor ’80, cand prestatia didactica se baza pe voluntariat impus de fostul regim.