Traian Basescu e nemultumit si de partidul sau, si de Guvernul sau. El a anuntat, la televizor, ca, saptamana viitoare, va chema Guvernul la Cotroceni pentru a-i lua la intrebari pe ministri despre neabsorbtia fondurilor comunitare necesare infrastructurii si despre nerestructurarea sistemului bugetar.
"Nu sunt convins de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, ca au dat oameni afara. Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula acolo! Am sa am o discutie cu Guvernul, saptamana viitoare. Pe articolul 86 din Constitutie, o sa invit la consultari Guvernul", a justificat Basescu, explicand de ce cheama Guvernul la Cotroceni: "Gentiletea de a ma duce la Palatul Victoria, de a nu chema Guvernul la Cotroceni, a fost prost inteleasa. Asa ca, acum, chem eu Guvernul la Cotroceni, sa-mi explice problemele astea".
Traian Basescu s-a declarat nemultumit si de felul in care Executivul Boc procedeaza in privinta politizarii administratiei.
"Daca ne referim la punerea in directii a oamenilor nostri, va rog sa ma credeti ca nu sunt de acord cu ce se face. E renuntare la competenta. Nu spun ca liberalii au lasat numai competenti sau PSD a lasat numai competenti, dar nici nu e posibil ca toti care au fost pusi de liberali sa fie incompetenti sau toti cei care au fost pusi de PSD sa fie incompetenti. Este un exces de politizare", a comentat Basescu, dupa care a admis ca schimbarea unora dintre oamenii PNL ori PSD este fireasca avand in vedere ca acestia "saboteaza actul de guvernare". "De la acesti oameni ies in presa documente care se afla in discutie prin ministere, fara a fi materializate in acte normative. Ei se gandesc 'hai sa dau in ministru, sa-mi fac datoria fata de partidul care m-a numit'", a acuzat Basescu.
El si-a reafirmat incredrea in primul ministru si in dorinta sincera a acestuia de a reforma statul.