Motiunea de cenzura a Opozitiei a cazut la vot, in Parlament. Impotriva motiunii au votat 246 de deputati si senatori, iar in favoarea ei, 214, numarul parlamentarilor prezenti in sala fiind 460. Cele 17 legi gandite ca o strategie care sa reformeze sistemul sanitar vor putea fi astfel aplicate. Singurul obstacol care ar mai putea aparea, este atacarea la Curtea Constitutionala, anuntata de senatorul PSD, Antonie Iorgovan, de la tribuna parlamentului.
Acesta a anuntat deja ca social-democratii vor contesta pachetul legislativ privind reforma in sanatate, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, la Curtea Constitutionala. Mai mult decat atat, senatorul PSD Sorin Oprescu l-a atacat dur pe ministrul Sanatatii, declarand ca "ce zice Nicolaescu imi aduce aminte de o vorba de-a lui bunicu' - cu omu' prost, dar cu idei...". In replica, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a spus ca prin motiunea de cenzura, PSD incearca "sa-si spele imaginea de partid penal". Atacurile PSD au vizat in primul rand reforma Sanatatii, dar nu l-au iertat nici pe premierul Tariceanu, care la randul lui a tinut mortis sa nu ramana dator cu vreo replica. Seful Executivului l-a apostrofat pe presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, pentru modul in care a condus sedinta. "Astazi (n.r. ieri), prin modul in care ati condus sedinta ati demostrat ca era indreptatita cererea de inlocuire de la conducerea senatului", a declarat Nicolae Vacaroiu.

Opozitia a avut galerie

La randul sau, presedintele Senatului a declarat ca Tariceanu poate relua procedura, "dar as vrea sa atrag atentia ca dvs. ati adus astazi Parlamentului cea mai mare jignire din ultimii 15 ani. Ati spus ca Parlamentul nu era in stare sa dezbata legile sanatatii". In sprijinul lui Vacaroiu a venit si liderul fotului partid de guvernamant care nu a pierdut ocazia sa critice, din nou, faptul ca promovarea pachetului de legi ale sanatatii s-a facut prin asumarea raspunderii si a divagat in discursul sau, ajungand la alte subiecte intens folosite de PSD, cum ar fi cota unica de impozitare introdusa de actuala Putere. In acest context, premierul s-a declarat profund nemultumit de modul in care a decurs dezbaterea in Parlament a motiunii PSD si PRM, aratand ca Parlamentul a fost transformat in "balci" sau chiar in "stadion", prin aducerea grupurilor care sa faca galerie opozitiei si sa se manifeste impotriva Puterii. Mai mult decat atat, premierul a calificat discursul liderului PSD ca unul dominat de "clisee demagogice pe care pe care le auzeam in 1990". Cu acest prilej, Tariceanu a dat asigurari ca pachetul de legi de reforma a sanatatii are un singur obiectiv: omul obisnuit din spital sa nu mai fie nevoit sa ofere atentii medicilor pentru a fi bagat in seama, adica reforma propune "serviciile de sanatate urbane, normale de care bolnavul are nevoie". In apararea primului ministru a sarit si Mona Musca, cea care i-a cerut lui Mircea Geoana sa isi ceara scuze fata de acesta. "Indiferent de relatiile dintre noi, indiferent de opiniile diverse dintre noi, a spune despre prim-ministru ca este o ineptie ceea ce propune nu se practica", a declarat Mona Musca.