Ministrul Muncii, Ioan Botis, le-a transmis romanilor ca "guvernul nu ofera fericire", ea trebuind cautata in munca. "Guvernul poate trasa linii generale, dar cei interesati sa isi schimbe viata in bine trebuie sa fie cetatenii. Noi venim si punem matricea peste Romania si spunem ca, in aceasta matrice, cautati solutiile cele mai bune pentru a va crea conditii tot mai bune de trai. Guvernul nu ofera fericire. Cautati fericirea in munca dumneavoastra si mai ales in perspectivele pe care le creati acestei tari. Ramanem si maine si poimaine in aceasta tara. Nimeni nu o sa vina sa ne spuna ca ne da ceva sa stam acasa si sa nu muncim. Tara aceasta nu are nevoie nici maine, nici poimaine de comunism si socialism. Are nevoie de oameni asa cum sunt. Aveti rabdare, munciti si o sa treaca si perioada grea", a spus Botis.
Ministrul se considera a fi "fiul risipitor" al guvernului pentru ca este nevoit sa acorde faca platile sociale. "Vom avea mult de lucru pentru a corecta ceea ce astazi se intampla in zona sociala. E o misiune extrem de grea, prin care trebuie sa le explic oamenilor ca trebuie sa ne valorizam munca, ca trebuie sa credem in oamenii care sunt prezenti in fiecare dimineata, se duc si muncesc si dau plus valoare si trebuie sa explic ca astazi economia Romaniei poate oferi celor care sunt in nevoie o anumita plata", a declarat Botis. El a spus ca va face acest lucru permanent, dar ca vrea ca lumea sa inteleaga ca fundamentul esential pentru o societate civilizata este constituit din munca pe care zi de zi oamenii trebuie sa o depuna. "Nu avem, astazi, alta solutie", a spus Botis.

"Munca" - noul refren al PD-L







Pozitia lui Botis nu este singulara, fiind de fapt in nota noului discurs pe care l-au adoptat reprezentantii puterii in ultimele zile. Totul a inceput de la Traian Basescu, care, la un seminar desfasurat la sediul BNR, a declarat ca "romanii trebuie sa se obisnuiasca sa munceasca bine ca sa traiasca bine si sa traiasca mai putin bine daca muncesc mai putin bine". Discursul sau a fost copiat imediat de premierul Emil Boc, acesta afirmand ca daca romanii vor mai mult ar trebui sa munceasca mai mult. "Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante", a mai spus Boc. Cel mai dur in declaratii referitoare la poporul roman sunt cele ale lui Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. Acesta a afirmat ca "trebuie sa facem o analiza a poporului asa cum e". "Avem curve, betivi, puturosi. Puturosi cati vreti. Stiti ce inseamna puturos, nu? Lenes. Pai, haide sa vedem cum ii tratam pe astia", a declarat intr-un interviu oficialul guvernamental.