Peste o mie de posturi vor fi reduse in urma restructurarilor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, disponibilizarile neafectand angajatii din sectorul de ordine publica, au declarat surse ministeriale.
Potrivit surselor citate, vor fi reduse in total 1.200 de posturi , cele mai multe la Arhivele Nationale, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Institutul National de Administratie.
Reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) prevede comasarea Institutului National de Administratie cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale si a Institutului National pentru Evidenta Persoanelor cu Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor.
Sursele citate au precizat ca discutiile privind reorganizarea MAI nu au fost inca finalizate, insa restructurarile nu vizeaza in mod cert sectorul de ordine publica.
Ultima reorganizare a MAI, care a avut loc in primavara acestui an, a dus la reducerea posturilor cu 35 la suta. Atunci, 20 de directii generale din aparatul central al ministerului au fost restructurate.
Premierul Emil Boc anunta, miercurea trecuta, ca Guvernul a decis sa restructureze 226 de agentii, astfel incat sa ramana doar 107, urmand ca 9.200 de posturi sa fie eliberate, iar veniturile proprii ale agentiilor sa fie virate direct la buget, realizandu-se economii totale de circa 150 milioane euro.